Deventer Ademt Dickens laat de mensen achter Dickens zien. Jan de Jong en zijn vrouw doen nog niet zo lang mee als figurant, pas sinds ze zelf in het Bergkwartier wonen.
Volledig scherm
PREMIUM
Deventer Ademt Dickens laat de mensen achter Dickens zien. Jan de Jong en zijn vrouw doen nog niet zo lang mee als figurant, pas sinds ze zelf in het Bergkwartier wonen. © Arnold Joost

Geen Dickens dit jaar? Deventer ademt Dickens, juist nu, in een boek vol verhalen met de mensen achter het festijn

Dickens Deventer wordt toch gevierd dit jaar. Vijftig portretten van de mensen achter het kerstfestijn dat jaarlijks meer dan honderdduizend mensen naar de stad trekt zijn gebundeld. Bedoeld als jubileumboek om de 30e keer te markeren, is het nu het enige Dickensvertier dit jaar. ,,Juist nu komt het boek er wel", zegt schrijfster Steffie Schoemans.

 1. Van kraamsuite naar bijkomen achter gordijnen voor zwangere vrouwen in Zutphen: ‘Waar moet ik heen?’
  PREMIUM

  Van kraamsuite naar bijkomen achter gordijnen voor zwangere vrouwen in Zutphen: ‘Waar moet ik heen?’

  Geen luxe kraamsuite, maar een lange reis naar een omliggend ziekenhuis voor een meerpersoonskamer waar je doorgaans wordt afgeschermd door een gordijn. Het contrast is groot voor vrouwen uit Zutphen en omgeving die in het ziekenhuis moeten bevallen. Door de plotselinge sluiting van de afdeling Verloskunde in Gelre Zutphen moeten zwangere vrouwen noodgedwongen uitwijken naar ziekenhuizen in Deventer, Arnhem, Doetinchem of Winterswijk. Ziekenhuizen die al te maken hebben met volle verloskamers.
 2. Veenstra en Yildirim hebben met Go Ahead Eagles wél warme herinneringen aan angstgegner Heracles
  PREMIUM

  Veenstra en Yildirim hebben met Go Ahead Eagles wél warme herinnerin­gen aan angstge­gner Heracles

  De plakboeken komen onder het stof vandaan. Wietse Veenstra veegt ze schoon en gaat op zoek naar 24 april 1966. Die zondag, ruim 55 jaar geleden, is het Veenstra die Go Ahead in de eigen Adelaarshorst met twee doelpunten de 2-0 zege op Heracles schenkt. Het is de eerste, en meteen laatste, keer dat Deventer - in de eredivisie - kan juichen voor winst tegen de provinciegenoot uit Almelo.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer