Volledig scherm
PREMIUM
De Kleine Planeet locatie Bekkumer. © Google

Geen invaller: vrije dag voor combigroep De Kleine Planeet in Deventer

Op Jenaplanschool De Kleine Planeet locatie Bekkumer in Deventer is het lokaal van combinatiegroep 3,4,5 woensdag leeg gebleven. Door een zieke juf en het ontbreken van een invalleerkracht zag de schoolleiding geen andere optie dan de 27 leerlingen te bellen met de boodschap dat ze niet hoefden te komen. 

,,Het bericht over de zieke juf kreeg ik om 7.25 uur op de fiets. Die heb ik maar bij een bushalte gezet zodat ik in de bus telefoontjes kon plegen. Bij de instelling voor invallers (Personeelscluster Oost Nederland voor primair onderwijs, red,) kreeg ik te horen dat er geen invallers over waren. Tussen 7.35 en 8.05 hebben de interne begeleider, de conciërge en ik op school 25 leerlingen weten te bereiken. Een sterk staaltje teamwerk.”

 1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
  PREMIUM
  Video | Serie

  Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

  Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

poll

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

 • Ja, meteen!! (43%)
 • Nee, lekker laten staan!! (23%)
 • Ah joh, mag daar best een tijdje blijven! (34%)
4271 stemmen