Mondkapjes van het type 2. Het OMT adviseert om de mondkapjesplicht uit te breiden naar dit type mondkapje dat 98 procent bescherming biedt.
Volledig scherm
PREMIUM
Mondkapjes van het type 2. Het OMT adviseert om de mondkapjesplicht uit te breiden naar dit type mondkapje dat 98 procent bescherming biedt. © Rob Engelaar

Geen stoffen mondkapje meer... waar kun je dan nu wel een goede kopen? (Goedkoper wordt het er niet op)

Het stoffen mondkapje moet, als het aan het OMT ligt, in de ban. Ook de gekochte blauwe harmonicamaskertjes die je per 50 in de winkel kocht, zijn straks wellicht niet meer voldoende. Vrijdag wordt duidelijk of het kabinet het advies overneemt en mondkapje type 2 de standaard moet worden. Mocht jij voor de troepen uit willen lopen: waar kun je deze mondkapjes bemachtigen? 

27 reacties

 • Jhhoogen 78

  1 week geleden
  Als type 1 word ingevoerd,stop ik er helemaal mee. 2 jaar lang schijnveiligheid verplichten en nu nog een stappie verder. Mij zijn ze kwijt geraakt,ik start met het oude normale leven weer op heb alle 3 de prikken gehaald.
 • henk wessels

  1 week geleden
  We worden steeds verder uitgeknepen....
 • A.G. de Jong

  1 week geleden
  Ik droeg de huidige mondkapjes al niet in de winkel, dus ga ik de nieuwe ook niet dragen (en al helemaal niet buiten). Zo simpel kan het zijn, en ik ben nog steeds gezond. Ongetwijfeld zullen er ondernemers zijn (wellicht met connecties met het OMT) die er goud geld aan verdienen, maar ik heb geen zin om aan hun winst bij te dragen.
 • Jan Willemsen

  1 week geleden
  Éérst de winkels en horeca open. Doe weken met een blauw kapje en heb er nog voor jaren liggen, dus geen koopdrift
 • Andreas Hagedoorn

  1 week geleden
  Ik denk dat je beter een vissenkom kunt gebruiken. Aangesloten op een zuurstoffles en hermetisch afgesloten. Mocht je ne dan per ongeluk, om wat voor reden ook, in het water of de ruimte bevinden, dan heb je nog even wat tijd om adem te halen. Warme trui erbij aan. Hoppa. Slimme jongens, die van het OMT.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer