Volledig scherm
Vannacht hield de politie controles op de toegangswegen van Deventer © Leo van 't Hul

Geen verdachte voetbalfans opgepakt in Deventer

DEVENTER - Sinds zaterdagmiddag is de noodverordening van kracht en controleert de politie de toegangswegen van Deventer op kwaadwillende fans van Ajax of andere voetbalclubs. Maar vannacht noch vanmorgen heeft de politie raddraaiers aangetroffen of opgepakt. De spelers van Ajax zijn inmiddels al wel in de stad.aangekomen. De wedstrijd GA Eagles-Ajax begint om 14.30 uur.

De burgemeester van Deventer kondigde vrijdagavond een noodverordening af. Hij had signalen ontvangen dat een groot aantal Ajax-supporters zonder kaartje zondag of al eerder naar Deventer wil komen. Ontevreden supporters zouden volgens uitingen op sociale media naar het Deventer stadscentrum willen trekken, aldus een woordvoerder van de gemeente. De oproepen zouden verband houden met de recente, teleurstellende prestaties van de Amsterdamse club.

Tot vanavond 18.00 uur is Deventer daarom verboden terrein voor alle Ajax-supporters en supporters van andere clubs, met uitzondering van supporters van Go Ahead Eagles.

Er wordt alleen een uitzondering gemaakt voor Ajax-supporters die via de combiregeling de wedstrijd bezoeken en een kaartje hebben.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer