Gehuld in mistflarden maakt bus 56 de laatste kilometers: ‘Dat wordt misschien wel fietsen straks’

VIDEOAlle protesten en (ludieke) acties mochten niet baten: buslijn 56 is niet meer. Zaterdag 11 december was de officiële ‘sterfdag’ van de rechtstreekse OV-verbinding tussen Deventer en de Achterhoek. De Stentor stapte in bus 56 en maakte op de laatst mogelijke dag nog een ritje van Lochem naar Deventer.

3 reacties

 • HA Klomp

  1 maand geleden
  De reden? Kosten!
 • Willem op de tribune

  1 maand geleden
  Het opheffen van buslijn 56 brengt veel reizigers op deze route in de problemen. Veel forensen en scholieren maken gebruik van de buslijn. Ik vraag mij af waarom men niet heeft besloten om het aantal ritten op deze route te beperken.
 • jos zoet

  1 maand geleden
  Dan kunnen de binnenwegen tussen ruurlo en Lochem ook wel 60kmh worden gemaakt. Bij eerdere plannen hiertoe lag Arriva dwars.. En wanneer worden de kommen binnen Berkelland 30 kmh ?
 1. Deventer theaters balen van afblazen Kapsalon Theater: ‘Jammer, even slikken maar daarna ook weer doorgaan’
  PREMIUM
  3

  Deventer theaters balen van afblazen Kapsalon Theater: ‘Jammer, even slikken maar daarna ook weer doorgaan’

  Toen directeur Rob van den Hove van de Deventer Schouwburg gisteren aan het einde van de middag gebeld werd door de burgemeester was het ,,jammer, even slikken, maar daarna ook weer doorgaan”. De boodschap was duidelijk: het Kapsalon Theater, een naar eigen zeggen ludieke corona-actie, mag niet doorgaan. In goed overleg met de gemeente besloot hij het evenement af te blazen.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer