Volledig scherm
Go Ahead Eagles is op Google Maps omgedoopt tot Go Ahead Zwolle. © Google Maps

Geintje uit Zwolle? Go Ahead Eagles krijgt op Google Maps bijzondere aanpassing

Een geintje van een PEC Zwolle-fan? Een foutje van Google? Of een combinatie van beide? Wie er ook achter zit, Go Ahead Eagles heeft op Google Maps sinds kort een opmerkelijke verandering ondergaan.

Wie momenteel via de online landkaart inzoomt op Deventer en vervolgens naar de Vetkampstraat ‘vliegt’, komt voor een bijzondere verrassing te staan. Bij het stadion van de plaatselijke betaald voetbalclub staat namelijk niet Go Ahead Eagles, maar Go Ahead Zwolle.

De plotselinge aanpassing doet vermoeden dat de aanhang van aartsrivaal PEC Zwolle een ludieke grap heeft uitgehaald. Begin december vorig jaar werd De Adelaarshorst, het stadion van Go Ahead Eagles, al eens omgedoopt tot De Peperbus.

Lees verder onder de foto.

Volledig scherm
De Adelaarshorst, het stadion van Go Ahead Eagles, werd eerder al eens omgedoopt tot 'De Peperbus'. © Eigen foto

Claimen

Eind oktober viel een soortgelijke grap bij een school in Steenwijk niet in goede aarde. Daar werd RSG Tromp Meesters voor een tijdje ‘Trump Meesters’ genoemd. Rachid Finge, communicatie-manager van Google Nederland, liet destijds weten dat het mogelijk is om namen aan te passen wanneer een bedrijf de vermelding op Google Maps niet heeft geclaimd. 

Finge gaf toen ook aan dat het voor Google zelf moeilijk is om alles te controleren: ,,Met meer dan een miljard gebruikers wereldwijd is Google Maps grotendeels afhankelijk van goedaardige wijzigingen om de kaart up-to-date te houden. Bedrijven en instellingen die liever zelf de controle houden hebben de keuze hun vermelding te claimen.’’

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
Volledig scherm
Go Ahead Zwolle op Google Maps. © Google Maps
  1. Basisschool in Bussloo verlost van jeukrupsen dankzij actie van vader en hovenier
    PREMIUM

    Basis­school in Bussloo verlost van jeukrupsen dankzij actie van vader en hovenier

    Een betrokken vader heeft eraan bijgedragen dat leerlingen van basisschool St. Martinus in Bussloo weer zonder angst voor jeukrupsen kunnen buitenspelen. De man, die anoniem wil blijven, regelde dat een hoveniersbedrijf gisterochtend een flink aantal nesten uit eiken bij school verwijderde. Daarvoor had een handvol leerlingen jeukklachten en gisteren bleven twee kinderen thuis, omdat ze ziek waren door brandharen van de rups.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer