Volledig scherm
Go Ahead Eagles is op Google Maps omgedoopt tot Go Ahead Zwolle. © Google Maps

Geintje uit Zwolle? Go Ahead Eagles krijgt op Google Maps bijzondere aanpassing

Een geintje van een PEC Zwolle-fan? Een foutje van Google? Of een combinatie van beide? Wie er ook achter zit, Go Ahead Eagles heeft op Google Maps sinds kort een opmerkelijke verandering ondergaan.

Wie momenteel via de online landkaart inzoomt op Deventer en vervolgens naar de Vetkampstraat ‘vliegt’, komt voor een bijzondere verrassing te staan. Bij het stadion van de plaatselijke betaald voetbalclub staat namelijk niet Go Ahead Eagles, maar Go Ahead Zwolle.

De plotselinge aanpassing doet vermoeden dat de aanhang van aartsrivaal PEC Zwolle een ludieke grap heeft uitgehaald. Begin december vorig jaar werd De Adelaarshorst, het stadion van Go Ahead Eagles, al eens omgedoopt tot De Peperbus.

Lees verder onder de foto.

Volledig scherm
De Adelaarshorst, het stadion van Go Ahead Eagles, werd eerder al eens omgedoopt tot 'De Peperbus'. © Eigen foto

Claimen

Eind oktober viel een soortgelijke grap bij een school in Steenwijk niet in goede aarde. Daar werd RSG Tromp Meesters voor een tijdje ‘Trump Meesters’ genoemd. Rachid Finge, communicatie-manager van Google Nederland, liet destijds weten dat het mogelijk is om namen aan te passen wanneer een bedrijf de vermelding op Google Maps niet heeft geclaimd. 

Finge gaf toen ook aan dat het voor Google zelf moeilijk is om alles te controleren: ,,Met meer dan een miljard gebruikers wereldwijd is Google Maps grotendeels afhankelijk van goedaardige wijzigingen om de kaart up-to-date te houden. Bedrijven en instellingen die liever zelf de controle houden hebben de keuze hun vermelding te claimen.’’

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
Volledig scherm
Go Ahead Zwolle op Google Maps. © Google Maps
  1. Overijssel koploper in asbestdaken verwijderen. (Maar klaar voor 2025? ‘Onbegonnen werk!’)

    Overijssel koploper in asbestda­ken verwijde­ren. (Maar klaar voor 2025? ‘Onbegonnen werk!’)

    Provincie Overijssel is landelijk koploper in verwijderen van asbestdaken en lijkt daarmee goed op weg om klaar te zijn als het landelijk verbod in 2025 ingaat. Toch hebben regionale bedrijven weinig vertrouwen in het slagen van de missie. Onder meer door ‘hysterische regelgeving’ die ervoor zorgt dat verwijderen vaak onbetaalbaar is. Een onderzoek van Aedes leidt daarbij tot nieuwe inzichten.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer