Een eerder dit jaar gemaakte foto in de wijk Borgele. Ada Branderhorst woont op de Arendshorst 23, al meer dan 40 jaar. Het achterste deel van haar tuin heeft ze gekocht -zegt ze- maar dat kan ze niet bewijzen, want alle papieren weg.
Volledig scherm
Een eerder dit jaar gemaakte foto in de wijk Borgele. Ada Branderhorst woont op de Arendshorst 23, al meer dan 40 jaar. Het achterste deel van haar tuin heeft ze gekocht -zegt ze- maar dat kan ze niet bewijzen, want alle papieren weg. © FOTO HISSINK

Gekrakeel over snippergroen zorgt nu ook voor vraagtekens in Deventer politiek

Boze bewoners die opeens voor ‘hun’ stukje snippergroen in Deventer moeten betalen trokken al eerder aan de bel. Nu is ook GroenLinks kritisch op de omgang van de gemeente met deze lapjes openbaar groen. ‘Als het niet om het geld gaat, waar gaat het dan wel om', vraagt de partij aan de wethouder. 

De partij vraagt zich ook af of er niet enige coulance mogelijk is bij de verkoop, als mensen de percelen groen houden en zo een bijdrage leveren aan de biodiversiteit. GroenLinks vindt al langer dat het verkopen van openbaar groen niet mag leiden tot 'versteniging’ of verrommeling van de Deventer straten. Met snippergroen worden de vaak vergeten stukjes grond bedoeld die vlakbij woningen of percelen van bewoners liggen. De gemeente biedt die te koop aan bewoners, die soms in de praktijk de grond toch al onderhouden of gebruiken. 

Eerder gaven inwoners in de Stentor al aan dat ze nu opeens moeten gaan betalen voor grond die ze al lang gekocht dachten te hebben. GroenLinks vraagt zich af of de bewijslast van die aankoop inderdaad bij de inwoners ligt. 

Ook vraagt de partij zich af in welke andere wijken van Deventer de gemeente actief grond gaat verkopen, nadat nu Borgele al aan bod kwam. De vraag is ook hoeveel geld het huidige snippergroenbeleid nou eigenlijk oplevert of kost, na aftrek van de kosten van een ingeschakeld extern adviesbureau. 

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer