Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto van ABS tegen Diepenveen © FOTO HISSINK

Gemeente Deventer en clubs balen: voor het eerst in 50 jaar zijn de velden niet op tijd klaar

Slecht nieuws voor verschillende voetbalclubs in Deventer. Ook tijdens de eerste competitieweekenden mogen sommige verenigingen nog niet op hun wedstrijdvelden.

Quote

We begrijpen dat het veel werk is om de planning aan te passen

Gideon Burgers

De wedstrijdplanners van ABS uit Bathmen, Davo, IJsselstreek en Turkse Kracht kunnen zich opmaken voor overuren. Die clubs kregen begin deze week te horen dat er in de eerste weken van de competitie nog niet op hun wedstrijdvelden gespeeld mag worden. Het is voor het eerst in vijftig jaar dat de voetbalvelden niet op tijd klaar zijn. „Er is per veld gekeken hoeveel tijd het gras nodig heeft. Dit betekent voor meerdere clubs helaas dat de velden de eerste twee weken van de competitie nog niet klaar zijn. De gemeente heeft daarover contact opgenomen met de KNVB. Voor de clubs betekent dit dat zij de planning aan moeten passen, en we begrijpen dat dat veel werk is”, zegt woordvoerder Gideon Burgers van de gemeente Deventer, die keuringsinstantie KIWA vroeg om een second opinion.

 1. Woningbouwcorporaties willen huurhuizen verduurzamen in plaats van belasting betalen

  Woningbouw­cor­po­ra­ties willen huurhuizen verduurza­men in plaats van belasting betalen

  Woningbouwcorporaties uit de wijde regio hebben in Den Haag geprotesteerd tegen de Verhuurdersheffing. De belasting die het Rijk heft over sociale woningen steken de verhuurders liever in verduurzaming van hun huizen en het om laag brengen van woonlasten van hun huurders. Alleen al in de Stedendriehoek gaat het om 71 miljoen dat geinvesteerd zou kunnen worden in de komende twee jaar. Ook corporaties uit Salland en Zwolle zijn naar Den Haag afgereisd om de eigen plannen te presenteren.
 2. Rechercheur Henrieke (39) raakt gevoelige snaar met haar verhalen: ‘Weet je waar je mama nu is?’
  PREMIUM
  video

  Recher­cheur Henrieke (39) raakt gevoelige snaar met haar verhalen: ‘Weet je waar je mama nu is?’

  Henrieke Schoonekamp (39) schrijft over de soms inktzwarte schaduwzijde van haar werk als forensisch rechercheur bij de politie in Oost-Nederland. Daarmee raakt ze bij veel mensen een gevoelige snaar. Twintig verhalen zijn nu gebundeld in het boekje Ontsporen, voorlopig alleen voor intern gebruik. ,,De verhalen gaan over wie ik was en wat ik het liefste deed en weer zou doen. Dat is best pijnlijk.’’

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

poll

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

 • Ja, meteen!! (44%)
 • Nee, lekker laten staan!! (22%)
 • Ah joh, mag daar best een tijdje blijven! (34%)
3374 stemmen