Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto van ABS tegen Diepenveen © FOTO HISSINK

Gemeente Deventer en clubs balen: voor het eerst in 50 jaar zijn de velden niet op tijd klaar

Slecht nieuws voor verschillende voetbalclubs in Deventer. Ook tijdens de eerste competitieweekenden mogen sommige verenigingen nog niet op hun wedstrijdvelden.

Quote

We begrijpen dat het veel werk is om de planning aan te passen

Gideon Burgers

De wedstrijdplanners van ABS uit Bathmen, Davo, IJsselstreek en Turkse Kracht kunnen zich opmaken voor overuren. Die clubs kregen begin deze week te horen dat er in de eerste weken van de competitie nog niet op hun wedstrijdvelden gespeeld mag worden. Het is voor het eerst in vijftig jaar dat de voetbalvelden niet op tijd klaar zijn. „Er is per veld gekeken hoeveel tijd het gras nodig heeft. Dit betekent voor meerdere clubs helaas dat de velden de eerste twee weken van de competitie nog niet klaar zijn. De gemeente heeft daarover contact opgenomen met de KNVB. Voor de clubs betekent dit dat zij de planning aan moeten passen, en we begrijpen dat dat veel werk is”, zegt woordvoerder Gideon Burgers van de gemeente Deventer, die keuringsinstantie KIWA vroeg om een second opinion.

  1. Voorst neemt eerste horde naar aanleg zonnepark Klarenbeek
    PREMIUM

    Voorst neemt eerste horde naar aanleg zonnepark Klarenbeek

    De eerste stap naar de aanleg van een zonnepark van 21 hectare aan de Broekstraat in Klarenbeek is gezet, maar er is nog een lange weg te gaan. De gemeenteraad van Voorst nam maandagavond met een kleine meerderheid het collegevoorstel aan om een 'ontwerpverklaring van geen bedenkingen' af te geven: daarmee maakt de raad in principe de realisatie van het park mogelijk. Het is nu aan Klarenbekers en andere betrokkenen om met bezwaren en eventuele alternatieve plannen te komen.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer