De gemeente Deventer hoopt nog steeds dat de Zomerkermis gewoon doorgaat dit jaar.
Volledig scherm
De gemeente Deventer hoopt nog steeds dat de Zomerkermis gewoon doorgaat dit jaar. © Kermis Deventer

Gemeente Deventer hoopt dat de Zomerkermis doorgaat: ‘We gelasten nog niet af’

De Deventer Zomerkermis kan wel eens het eerste grote evenement worden in de binnenstad. Alles is al geregeld. Zo lang de maatregelen die vooralsnog tot 1 juni gelden niet worden verlengd, gaat dit feest gewoon door!

De grootste kermis van Oost-Nederland staat van vrijdag 5 juni tot en met zondag 14 juni op de evenementenagenda. Op de stadspleinen de Brink, het Grote Kerkhof en de Nieuwe Markt staan als het aan de gemeente Deventer ligt ook dit jaar weer zo'n zeventig attracties. 

Kleiner risico

In tegenstelling tot evenementen als Deventer op Stelten en de Deventer Boekenmarkt, is de organisatie van de Zomerkermis helemaal rond. ,,Alles is vorig jaar al geregeld. De standplaatsen zijn vergeven. We hoeven alleen het plein nog maar leeg te maken. Een factuur voor het huren van een plek op de kermis sturen we achteraf, dus wij hoeven ons in tegenstelling tot eerder genoemde evenementen vooraf niet in de kosten te steken. De risico's zijn voor ons veel kleiner’’, vertelt Maarten Jan Stuurman, woordvoerder van de gemeente Deventer. 

Daarom worden de coronamaatregelen van het kabinet in het gemeentehuis van Deventer rustig afgewacht. Tot de regering anders besluit, gaat de kermis gewoon door. Stuurman: ,,We horen vast en zeker een paar weken van te voren of de termijn van 1 juni verlengd gaat worden of niet.’’ Omdat een kermis opbouwen in een paar dagen gepiept is, kan de gemeente nagenoeg last-minute schakelen.

Hoop

Stuurman: ,,We hopen voor alle ondernemers in de stad dat de kermis doorgaat, maar ook voor het publiek natuurlijk. De Zomerkermis zou het eerste feest kunnen zijn sinds de coronacrisis. We gunnen het iedereen en we hopen dat het gaat gebeuren!’’

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer