Volledig scherm
PREMIUM
De gemeente wil geen evenementen en festivals meer toestaan in het monumentale Rijsterborgherpark. Dat betekent dat het Stadsfestival voor de aankomende vierde editie moet uitzien naar een andere locatie. © Deventer Stadsfestival

Gemeente Deventer weert voortaan evenementen uit het Rijsterborgherpark

De derde editie van het Deventer Stadsfestival in 2018 was het laatste publieksevenement dat in het Rijsterborgherpark is gehouden. De gemeente staat vanwege de kwetsbaarheid van dit rijksmonument voortaan geen festivals of evenementen meer toe in het park dat in 1874 werd aangelegd.

Het nieuws volgt kort op een brandbrief van de Deventer Bomenstichting gericht aan de gemeente. Laatstgenoemde zag zich onlangs genoodzaakt haar oproep uit 2016 te herhalen toen zaterdag 13 juli als datum voor de vierde editie van het Stadsfestival bekend werd gemaakt. Hoewel geen locatie werd genoemd, had de stichting het bange vermoeden dat het opnieuw gehouden zou worden in het plantsoen tussen het station en de binnenstad.  Wat ook de bedoeling was van organisator Maurice Endeman. Dit gaat echter niet gebeuren. Woordvoerder Maarten Jan Stuurman van de gemeente Deventer zegt het klip en klaar. ,,Er komt geen festival of ander evenement meer in het Rijsterborgherpark.”

  1. Deze cadeaus en surprises gaven jullie vanavond aan elkaar

    Deze cadeaus en surprises gaven jullie vanavond aan elkaar

    Het heerlijk avondje is weer gekomen. De één toog met de familie naar een restaurant om daar lekker te eten. Bij de ander kwam de goedheiligman met zijn pieten persoonlijk langs om een zak vol cadeautjes te brengen. Het is een avond van mooie surprises en oprechte gedichten en ook op social media ontkwam je vanavond niet aan pakjesavond. De Stentor zette een aantal inkijkjes in huiskamers voor je onder elkaar. Zo vierde Oost-Nederland pakjesavond:

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer