Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Alex van Hedel opende de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Brummen in een badjas en met bokshandschoenen in een boksring. © Leontine van Geffen-Lamers

Gemeente kiest voor proosten 2.0

Een nieuw jaar betekent ook nieuwjaarsrecepties van gemeenten. Maar dat is niet alleen een gemeentelijk feestje in een stadhuis vol bobo's in nette pakken en jurken.

Voor de Brummense nieuwjaarsreceptie werd een boksring in elkaar gezet waarin burgemeester Alex van Hedel als crimefighter zijn nieuwjaarstoespraak kon houden. In Zutphen is de bijeenkomst omgedoopt tot Nieuwjaarsfeest en Voorst houdt bij gebrek aan belangstelling geen nieuwjaarsreceptie meer. De traditionele nieuwjaarsreceptie is aan verandering onderhevig. 

  1. CDA-raadslid verbaast zich over auto-evenement op ‘autovrij’ gemaakt Grote Kerkhof in Deventer

    CDA-raads­lid verbaast zich over au­to-evenement op ‘autovrij’ gemaakt Grote Kerkhof in Deventer

    Ze werd er naar eigen zeggen door verrast, toen ze zondag de kerkdienst in de Deventer Lebuiniskerk wilde bezoeken: talloze BMW's op het sinds begin dit jaar autovrij verklaarde Grote Kerkhof in hartje Deventer. CDA-raadslid Elske van der Mik uit Deventer wil hier opheldering over van het college van burgemeester en wethouders en heeft daarom schriftelijke vragen ingediend. Want is dat wel zo wenselijk, een auto-evenement op een autovrij plein?

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer