Volledig scherm
Autobrand in Deventer. © NewsUnited/Rens Hulman

Gemist? 11 autobranden in 6 weken. En: vlammende start tour rapper Snelle

jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van zaterdag 9 november.

AUTOBRAND
Deventer is afgelopen nacht opnieuw opgeschrikt door twee autobranden. Dit keer was het raak in de Havezatelaan en op de Heleen Ankersmitstraat. Twee voertuigen gingen daar in vlammen op. De branden kunnen worden toegevoegd aan een lange lijst, want in zes weken tijd zijn er nu al elf autobranden geweest in de stad. Ook die van Stephanie ging in vlammen op.

WOLF
Groot was de verontwaardiging toen Nationaal Park De Hoge Veluwe enkele maanden geleden hekken plaatste om de wolf en herten te weren. Nu lossen provincie en park het probleem samen op.

PADDENSTOEL
Bij een uitstapje van basisschool de Kleine Planeet in Deventer zijn kinderen ziek geworden. De school hield een bostrip. ,,De kinderen raakten paddenstoelen aan en we laten uitzoeken of ze daar ziek van zijn geworden’’, vertelt schooldirecteur Edwin Solen.   

VUUR EN VLAM
Je verzint het niet: rapper Snelle uit Deventer die op het podium zingt over de ‘vlam die brandt als nooit tevoren’ en even later moet vragen om een brandblusser. Want er is echte fik.

PREMIUM VERHAAL VAN DE DAG
Precies dertig jaar geleden viel de Berlijnse Muur. Voor Lex en Heidrun van Kooten uit Apeldoorn is dat historische moment altijd extra speciaal gebleven. De Apeldoornse journalist en zijn vrouw uit de DDR waren drie jaar eerder verliefd geworden en besloten elkaar - dwars door alle onmogelijkheden heen - nooit meer los te laten

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer