Volledig scherm
Robbin Bergsma met een paard op de zorgboerderij in Okkenbroek. © FOTO HISSINK

Gemist? Autisten weggestuurd bij zorgboerderij Okkenbroek, fans nemen afscheid van Koos Alberts

Gemist?De onderwijsinspectie stuurde deze week een groep autisten weg bij een zorgboerderij in Okkenbroek, gemeente Deventer.  Na de herfstvakantie moet de groep naar een school voor speciaal onderwijs. Dit was een van de opvallendste berichten van deze week. Een overzicht van een aantal artikelen die het teruglezen waard zijn:

- Afscheid Koos  - Ongeveer 1200 fans namen donderdagavond afscheid van volkszanger Koos Alberts. De Harderwijker overleed vorige week op 71-jarige leeftijd.

- Toko Bali - Na 40 jaar loempia's en daging smoor verkopen was het deze week over en uit voor de eigenaren van de Indonesische winkel Toko Bali in Zwolle. Ze dragen de winkel over en gaan nu met pensioen . ,,We vermaken ons wel, ik heb een heleboel hobby’s en ik ga op de kleinkinderen passen.'' 

- Het Geluid  - Tina uit Tollebeek won deze week bijna 60.000 euro. Ze raadde 'Het Geluid' bij het radiostation Qmusic. Na haar winst kwam ze naar de studio toe om te vertellen over haar winst.

- Regelgeving - Een bejaard echtpaar uit Genemuiden wil graag naar een vrijgekomen zorgwoning. Het geld is er, ze staan bovenaan de wachtlijst en de woning staat al een tijdje leeg, maar regelgeving belemmert de verhuizing.

- Driemaal brand - Op een recreatiepark in Stegeren, gemeente Ommen. brak deze week driemaal brand uit in een tijdsbestek van 24 uur. De bewoners van het park overwegen om camera's te plaatsen.

Operatiekamer - De Gelre ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen sluiten de komende tijd de operatiekamers. Reden? Een tekort aan medisch personeel. 

  1. Laag water: Deventer Overslag Kombinatie kan het nog één maand volhouden
    PREMIUM

    Laag water: Deventer Overslag Kombinatie kan het nog één maand volhouden

    Het onderzoek dat de gemeente Deventer momenteel laat uitvoeren naar de versterking van de sluisdeuren is mooi, maar biedt Deventer Overslag Kombinatie (DOK) op korte termijn weinig soelaas. Sinds de Prins Bernhardsluis op maandag 6 augustus dicht ging, heeft het bedrijf nagenoeg geen leveringen via het water kunnen ontvangen. Al tien weken ligt DOK plat. Inmiddels gaat het omzetverlies richting de half miljoen euro.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

poll

Horen dieren en het Vogeleiland in Deventer bij elkaar?

Horen dieren en het Vogeleiland in Deventer bij elkaar?

  • Ja, de gemeente moet met twee ton voor een opknapbeurt voor Vogeleiland over de brug komen (77%)
  • Nee, het Vogeleiland zonder dieren kan prima. De gemeente kan twee ton prima anders besteden (23%)
764 stemmen