Volledig scherm
Frank Ningbers , eigenaar van accommodatie Emsland kon de ravage opruimen. © Alex Mulder

Gemist? Bewijs van inenting, rotzooitrappers opgespoord

Jouw regionieuws gemist?Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van vrijdag 10 augustus.

INENTING - Ouders die hun kind bij een kinderdagverblijf willen onderbrengen, moeten met een vaccinatiekaart bewijzen dat hun kind is ingeënt, vindt Boink, de belangenvereniging van ouders in de kinderopvang. 

THOMAS - PSV staat op het punt Ryan Thomas te contracteren. De 23-jarige middenvelder van PEC Zwolle is voor coach Mark van Bommel de gewenste versterking op het middenveld. 

HEMA - De directie van Hema heeft de contracten met een groep franchisenemers beëindigd, die in totaal 24 winkels in handen heeft. Het gaat hierbij onder andere om de vestigingen in Dronten, Harderwijk en Nunspeet. De franchisenemers vechten de beëindiging van de contracten aan

UNIVÉ - Univé sluit negen winkels in Gelderland en Overijssel. Het gaat hierbij onder andere om de winkels in Deventer, Elburg, Ommen en Vollenhove.

EMSLAND - Een huurder die een ware smeerboel achterliet bij groepsaccomadatie Emsland in Ommen is achterhaald. Bij vertrek werden valse namen en telefoonnummers afgegeven. De politie heeft nu één van de huurders opgespoord.

COMPETITIESTART - PEC Zwolle trapte vanavond in eigen huis het nieuwe eredivisieseizoen af. Tegen SC Heerenveen werd een 2-3 nederlaag geleden. 

PREMIUMVERHAAL VAN DE DAG

PANNENVERKOPER - Een stel uit Heino waarschuwt voor een gewiekste pannenverkoper. Een dure pannenset die het stel aan de deur kocht, blijkt voor een habbekrats op internet te staan.

 1. Kan de buurman van Mimik in Deventer straks echt de bootjes niet meer zien?
  PREMIUM
  VIDEO

  Kan de buurman van Mimik in Deventer straks echt de bootjes niet meer zien?

  Klap op klap krijgt de bouw van filmtheater Mimik (beter bekend onder de oude naam Viking) in Deventer te verduren. Miljoenen euro's aan overschrijdingen en vertragingen. Dan wacht ook nog een juridische strijd die ‘buurman’ Jacques Struis heeft aangekondigd over onder andere de hoogte van het pand. Heeft Struis gelijk als hij zegt dat hij door het filmtheater zijn ‘unieke uitzicht’ op rivier de IJssel verliest?

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

Poll

Wat vindt u van de aanstaande sluiting van het Speelgoedmuseum?

 • Goed plan! Het museum is niet meer van deze tijd en trekt weinig bezoekers. (11%)
 • Zonde! Dit museum hoort al sinds 1932 bij Deventer. (49%)
 • De gemeente moet zorgen dat dit museum ergens anders in de stad open kan blijven. (41%)
3124 stemmen