Volledig scherm
Frank Ningbers , eigenaar van accommodatie Emsland kon de ravage opruimen. © Alex Mulder

Gemist? Bewijs van inenting, rotzooitrappers opgespoord

Jouw regionieuws gemist?Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van vrijdag 10 augustus.

INENTING - Ouders die hun kind bij een kinderdagverblijf willen onderbrengen, moeten met een vaccinatiekaart bewijzen dat hun kind is ingeënt, vindt Boink, de belangenvereniging van ouders in de kinderopvang. 

THOMAS - PSV staat op het punt Ryan Thomas te contracteren. De 23-jarige middenvelder van PEC Zwolle is voor coach Mark van Bommel de gewenste versterking op het middenveld. 

HEMA - De directie van Hema heeft de contracten met een groep franchisenemers beëindigd, die in totaal 24 winkels in handen heeft. Het gaat hierbij onder andere om de vestigingen in Dronten, Harderwijk en Nunspeet. De franchisenemers vechten de beëindiging van de contracten aan

UNIVÉ - Univé sluit negen winkels in Gelderland en Overijssel. Het gaat hierbij onder andere om de winkels in Deventer, Elburg, Ommen en Vollenhove.

EMSLAND - Een huurder die een ware smeerboel achterliet bij groepsaccomadatie Emsland in Ommen is achterhaald. Bij vertrek werden valse namen en telefoonnummers afgegeven. De politie heeft nu één van de huurders opgespoord.

COMPETITIESTART - PEC Zwolle trapte vanavond in eigen huis het nieuwe eredivisieseizoen af. Tegen SC Heerenveen werd een 2-3 nederlaag geleden. 

PREMIUMVERHAAL VAN DE DAG

PANNENVERKOPER - Een stel uit Heino waarschuwt voor een gewiekste pannenverkoper. Een dure pannenset die het stel aan de deur kocht, blijkt voor een habbekrats op internet te staan.

  1. Brandon neemt altijd de trap en eet volgens de Schijf van Vijf en hoopt dat heel Aventus zijn voorbeeld volgt

    Brandon neemt altijd de trap en eet volgens de Schijf van Vijf en hoopt dat heel Aventus zijn voorbeeld volgt

    Gezond was Aventus aan de Middelweg in Deventer al, maar de locatie is vanaf nu nóg gezonder. Na het vignet voeding, dat drie jaar geleden in de wacht werd gesleept, is nu dat voor roken, alcohol- en drugspreventie binnen en wordt gewerkt aan het bemachtigen van het derde vignet. De Deventer locatie is de proeftuin en het voorbeeld voor de rest van Aventus. Vandaag komt staatssecretaris Paul Blokhuis op bezoek.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer