Volledig scherm
Een moeder met kind in een Syrisch vluchtelingenkamp. Noot: Dit is niet het kind dat is teruggehaald naar Nederland. © AFP

Gemist? Kinderen overleden Zwolse jihadiste teruggehaald uit Syrië, politie verspreidt foto van vermiste Nikkie (14) uit Deventer

Jouw regionieuws gemist?Het nieuws van tweede pinksterdag niet gevolgd? Dat is helemaal niet erg. Wij hebben het belangrijkste nieuws uit Oost-Nederland van vandaag voor je op een rijtje gezet.

Kinderen terug - Twee kinderen van de overleden Zwolse jihadiste Karenia J. zijn teruggehaald naar Nederland. De kinderen zijn overgedragen aan een Nederlandse voogd. Familieleden laten via een advocaat weten ‘buitengewoon blij’ te zijn met het terughalen van de kinderen.

Vermissing - De politie heeft vanavond een foto verspreid om de 14-jarig Nikkie uit Deventer te vinden. Het meisje is sinds zondagavond vermist.

Asbestverbod - Gemeenten als Lelystad en Deventer spoorden burgers met stoom en kokend water aan om daken asbestvrij te maken. Nu is het asbestverbod voorlopig van de baan. Gingen deze gemeenten niet wat voortvarend te werk?

Pinstoring - Klanten van de Albert Heijn konden aan het einde van middag niet meer met pin betalen vanwege een pinstoring. Dit leidde tot drukte bij geldautomaten en lange rijen in de winkels.

Premium-artikel van de dag

Oranje leeuwin - Danique Kerkdijk uit Olst behoort tot de wk-selectie van de oranje leeuwinnen. Morgen komt Nederland voor het eerst in actie. Onze sportverslaggever zocht Kerkdijk in de aanloop naar het wereldkampioenschap op bij haar club in het Engelse Bristol.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer