Columnist Özcan Akyol kreeg tal van Ö-chocoladeletters na zijn column.
Volledig scherm
Columnist Özcan Akyol kreeg tal van Ö-chocoladeletters na zijn column. © Marco De Swart

Gemist? Ö-chocoladeletters voor Özcan Akyol en Vechtdal-boeren maken protestlied op Ramses Shaffy

Columnist Özcan Akyol schreef een ironische column in de krant over het ontbreken van de chocoladeletter Ö in de winkels. De column maakte veel reacties los en chocolatiers uit het hele land maakten Ö-chocoladeletters voor de Deventer columnist. Dit verhaal was één van de opmerkelijkste verhalen van afgelopen week. Een overzicht van nog meer verhalen die het teruglezen waard zijn:

  1. Met wereldberoemde Pothoofdplant en  stadsgroen hoort Deventer bij Hollandse en Vlaamse topsteden: 'Onkruid? Bestaat niet!
    PREMIUM

    Met wereldbe­roem­de Pothoofd­plant en stadsgroen hoort Deventer bij Hollandse en Vlaamse topsteden: 'Onkruid? Bestaat niet!

    Geen groen in de binnenstad? Dat gaat niet op voor Deventer. De Hanzestad staat in de Stadsflora van de Lage Landen. Een vuistdikke gids met informatie over tal van stadsplanten, mét stadswandeling. Met de ‘pothoofdplant’ blijkt Deventer wereldberoemd. De term staat synoniem voor uitheemse plantaardige verstekelingen, zaden die met schepen meekwamen en in Nederland opbloeiden. ,,Nergens was dat zo fenomenaal als in Deventer.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer