Columnist Özcan Akyol kreeg tal van Ö-chocoladeletters na zijn column.
Volledig scherm
Columnist Özcan Akyol kreeg tal van Ö-chocoladeletters na zijn column. © Marco De Swart

Gemist? Ö-chocoladeletters voor Özcan Akyol en Vechtdal-boeren maken protestlied op Ramses Shaffy

Columnist Özcan Akyol schreef een ironische column in de krant over het ontbreken van de chocoladeletter Ö in de winkels. De column maakte veel reacties los en chocolatiers uit het hele land maakten Ö-chocoladeletters voor de Deventer columnist. Dit verhaal was één van de opmerkelijkste verhalen van afgelopen week. Een overzicht van nog meer verhalen die het teruglezen waard zijn:

Antieke stoelen - Roy van Veen uit Zwolle kocht in de jaren 90 vier antieke stoelen. De verkoper zat in geldnood en verkocht de familie-erfstukken. Bij de verkoop gaf de verkoper aan dat hij de stoelen in de toekomst graag terug zou willen. Zwollenaar Van Veen ging de belofte aan. Het bleef 22 jaar stil, totdat hij recent een berichtje kreeg.

Tirade - Bernard uit Apeldoorn dreigt zijn huis te verliezen na een tirade op Facebook. In een vlog geeft hij woningcorporatie de Woonmensen de volle laag. Voor de woningcorporatie is de maat vol. De Woonmensen wil Bernard uit zijn huurwoning zetten. De zaak ligt nu bij de rechter.

Protestlied - Boeren uit het Vechtdal doken de muziekstudio in om een protestsong op te nemen. Geïnspireerd door Ramses Shaffy werd het refrein van het lied: ,,Ploeg, mest, zaai, voer, melk, oogst en bewonder.’’

Mortieren - Na maanden van betrekkelijke stilte, laaiden de klachten over de schietoefeningen van defensie op de Veluwe deze week op. Toeval of zit er meer achter? Defensie kwam met een antwoord op de plotselinge stroom klachten.

Straatverlichting - Een paar lantaarnpalen in Apeldoorn geven sinds kort blauw-violet licht. Wat zit daarachter? De gemeente zocht het uit.

Koelkastdief  - Een 36-jarige man uit Apeldoorn is voor de tweede keer in twee weken gepakt voor een aantal inbraken in Zwolle. Na de eerste reeks inbraken, waarbij hij altijd at en dronk, werd de man vrijgelaten. Hij begaf zich al snel weer op het inbrekerspad en werd zondagavond opnieuw in de kraag gevat. De man zit voorlopig vast.

  1. Buiten-skatebaan Deventer komt er eindelijk, pas een jaar of vijf na de vraag: ‘maar de liefhebbers zijn er nog!’
    PREMIUM

    Bui­ten-skatebaan Deventer komt er eindelijk, pas een jaar of vijf na de vraag: ‘maar de liefheb­bers zijn er nog!’

    Zo’n vijf jaar nadat een groep skateboarders erom vroeg, krijgt Deventer zijn eigen skatebaan in de open lucht. Die moet er over twee jaar liggen, bij het ziekenhuis. De gemeente had wel ‘wat pepers in de reet’ mogen hebben, zeggen de liefhebbers. Maar de bedenkers van toen zijn er over twee jaar nog steeds, denkt de Deventer skatescene. ,,Er zijn skaters van 50 jaar, we zijn een blijvertje geworden.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer