Volledig scherm
Bloemen langs de A1 bij Deventer op de plek waar in de ochtend vier jonge mannen om het leven kwamen bij een verkeersongeval. © NewsUnited

Gemist? Vijf verkeersdoden bij ongevallen bij Deventer en Staphorst. En: reconstructie van een bouwblunder

jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het belangrijkste nieuws van maandag 22 april. 

SNELWEGDRAMA
De vier personen die vanochtend om het leven zijn gekomen bij een heftig ongeluk op de A1 bij Deventer zijn allemaal mannen van begin twintig. Het ongeval dompelde ook de Apeldoornse voetbalverenigingen Columbia en TKA (Turkse Kracht Apeldoorn) in rouw. De clubs verloren één of meerdere spelers bij het ongeval. Lees alle verhalen over het trieste ongeluk in dit dossier.

VERKEERSDODE
Een 19-jarige vrouw uit Deventer is vanochtend omgekomen bij een ernstig auto-ongeluk op de A28 bij Staphorst. Een andere inzittende, een 24-jarige vrouw uit Leiden, raakte gewond. Het ongeluk gebeurde rond 03.45 uur op de snelweg van Staphorst richting Zwolle. 

ONDERUIT
Go Ahead Eagles is er niet in geslaagd het zo mooi begonnen paasweekeinde af te sluiten met een zege in Oss. Nadat Deventer vrijdag nog het ticket voor de play-offs werd veiliggesteld, ging de Deventer ploeg met 1-0 onderuit tegen TOP Oss. En dat mocht vooral Thomas Verheydt zich aantrekken.

PREMIUM VERHAAL VAN DE DAG | BOUWBLUNDERS IN DEVENTER 
De bouw van een filmtheater in Deventer is verworden tot een miljoenendrama in tien bedrijven. Het werk aan het cultuurpaleis ligt al maanden stil. Afbouwen kost de gemeente twee keer meer dan begroot: ruim 20 miljoen euro. Woensdag beslist de gemeenteraad of het wéér miljoenen bijlapt. Reconstructie van een bouwblunder. ,,Wensdenken, optimistisch rekenen: we zien het bij veel cultuurprojecten.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer