Archieffoto van Restaurant Boas in Deventer, in 2012 nog verkozen tot fijnste Franse restaurant van Nederland. De zaak is failliet. Volgens curator Paul Schepel is de zaak het eerste financiële slachtoffer van de coronacrisis.
Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto van Restaurant Boas in Deventer, in 2012 nog verkozen tot fijnste Franse restaurant van Nederland. De zaak is failliet. Volgens curator Paul Schepel is de zaak het eerste financiële slachtoffer van de coronacrisis. © AD

Gerenommeerd restaurant Boas in Deventer ‘eerste financiële slachtoffer van coronacrisis’

Het bekende restaurant Boas in Deventer is failliet. Curator Paul Schepel noemt de horecazaak het eerste financiële slachtoffer van de coronacrisis. ,,Corona heeft het laatste zetje gegeven. Als je geen reserves hebt, gaat het nu heel snel.”

De rechtbank Overijssel sprak gisteren het faillissement uit van Boas. Het Franse restaurant aan de Walstraat gold al jaren als een van de meest gerenommeerde zaken van Deventer. Sinds de opening in 2008 was het restaurant elk jaar opgenomen als voorkeursrestaurant in restaurantgids Lekker, het kende enige tijd een vermelding in de Michelin-gids en werd in 2012 zelfs verkozen tot fijnste Franse restaurant van Nederland. 

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer