Vrijdagochtend is het standbeeld van stationskat Sunny weer op z’n sokkel gezet.
Volledig scherm
PREMIUM
Vrijdagochtend is het standbeeld van stationskat Sunny weer op z’n sokkel gezet. © Ruben Meijerink

‘Gesloopt’ beeld van overleden Deventer stationskat Sunny staat weer: ‘Alles kan schijnbaar kapot’

Het beeld van Sunny staat weer op zijn plek. Enkele weken geleden - vlak na de onthulling - is het eerbetoon aan de Deventer stationskat vernield. De bronzen rode kater is opnieuw vastgezet met ijzeren pinnen en een soort lijm. ,,Ik hoop dat-ie nou blijft staan.’’

4 reacties

 • Marnix Gabriel

  1 maand geleden
  ipv dat iemand zich over deze 'geliefde' zwerfkat/mascotte ontfermd had en geadopteerd, heeft men hem laten rondzwerven (in de buurt van druk verkeer) tot het hem noodlottig werd. Banaal om een standbeeld op te richten? Het beeld is in mijn optiek dan ook symbool voor het simplisme van de mens en nagenoeg een weerspiegeling van de maatschappij.
 • K van Venen

  1 maand geleden
  Bart, een kat heeft geen baas maar personeel.
 • Bart Alpha

  1 maand geleden
  Ik zal de diefstal niet goedpraten. Als iemand een beeld plaatst, dan dien je daar vanaf te blijven. Maar ik vind de aandacht voor een zwerfkat wel overdreven. Ik vind het ook verbazingwekkend dat je niemand hoort over dat iemand zijn/haar huisdier laat loslopen (zonder toezicht) in een gebied waar veel treinen, bussen, auto's, fietsen, scooters, etc. zich verplaatsen. Dan ben je toch een onverantwoord baasje.
 • T. de Vries

  1 maand geleden
  Kosten hopelijk verhaald op de daders?
 1. Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’
  Mijn bevalling

  Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’

  Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Lisa Kuijpers had op haar 17e een verrassingsbevalling: zij wist tot op het moment dat ze haar zoontje kreeg niet dat ze zwanger was.

Deventer