Gijs Esders wordt door de wedstrijdleiding (vrouw in rode jas) gevraagd op hij zijn 1000 meter na zijn val nog kan overrijden.
Volledig scherm
PREMIUM
Gijs Esders wordt door de wedstrijdleiding (vrouw in rode jas) gevraagd op hij zijn 1000 meter na zijn val nog kan overrijden. © Orange Pictures

Gijs Esders is - ondanks de harde val van dit weekend - weer veel gelukkiger op het ijs, maar waarom eigenlijk?

De glimlach kon tot dit weekend, waarin hij hard viel op het NK sprint, niet groter bij Gijs Esders. De 29-jarige schaatser uit Deventer is terug bij Gewest Friesland, na een kortstondig avontuur bij Team Reggeborgh en weer gelukkig op het ijs. ,,Ik luisterde goed, maar vergat mezelf.” 

  1. Gijs Esders gaat door waar zijn sportvrienden afhaakten

    Gijs Esders gaat door waar zijn sportvrien­den afhaakten

    Terwijl hij zijn springoefeningen doet in Valkenburg, kijken zijn vrienden van een afstandje toe. Zonder inspanning, zonder zweetdruppels, af en toen een slok van hun bier nemend. Gijs Esders (27) zakt nog een keer diep door zijn knieën, buigt zijn lichaam voorover en komt dan met die enorme krachtsinspanning. Omdat het op het programma staat. Maar de schaatser uit Deventer is alleen aan het trainen tijdens dit weekje weg in Zuid-Limburg. Omdat hij van de vriendengroep nog de enige is die zijn sportieve droom najaagt. En dat doet toch een beetje pijn.

Deventer