Het terrein van het voormalige Akzo Nobel aan de Zutphenseweg ligt sinds eind 2016 grotendeels braak. Er doemen nieuwe kansen voor bedrijvigheid op nu de Herstructureringsmaatschappij Overijssel het heeft gekocht.
Volledig scherm
PREMIUM
Het terrein van het voormalige Akzo Nobel aan de Zutphenseweg ligt sinds eind 2016 grotendeels braak. Er doemen nieuwe kansen voor bedrijvigheid op nu de Herstructureringsmaatschappij Overijssel het heeft gekocht. © FOTO HISSINK / archief

Gloort er na flop nu wél toekomst voor Akzo-terrein? Deventer verkoopt ‘vervuilde’ grond aan provincie

Gaat er na al die jaren eindelijk bedrijvigheid komen op het voormalige terrein van chemiebedrijf Akzo Nobel in Deventer? Opnieuw wordt een poging gedaan leven in de brouwerij te krijgen. Op de plek, twintig voetbalvelden groot, moet een innovatieve campus komen. De nieuwe plannen leiden tot zorgen over de sanering van de vervuilde grond op het terrein. 

5 reacties

 • Arnold van Schooten

  1 jaar geleden
  De aanwezige bodemverontreiniging op het Akzo- terrein is dus verzekerd bij HMO, en dat is volledig eigendom van de prov. Overijssel... Dat is dus wat men bedoeld met "grondpolitiek"...
 • Andre Eggerding

  1 jaar geleden
  Hoe dom kun je zijn om vervuilde grond te kopen. Met je eigen geld zou je dat nooit doen.
 • Arnold van Schooten

  1 jaar geleden
  Het lijkt wel een monopolie-spelletje wie nu eigenaar is van de ongetwijfeld ernstig vervuilde grond. Akzo verkoopt aan Gem Deventer, daarna koopt Akzo de grond weer terug, en daarna koopt de provincie de grond, en word de ongetwijfeld vervuilde grond verzekert bij een landelijke stichting... Ik weet niet of u het al ruikt , maar dit zaakje stinkt omdat het er op lijkt dat Akzo de ongetwijfeld superdure saneringskosten probeert af te wentelen op de samenleving.
 • K. van Venen

  1 jaar geleden
  Kan Topicus daar niet gaan vestigen. Dan is die tweede hoge toren niet nodig en kun je daar allemaal appartementen voor jonge Deventernaren bouwen.
 • A de Fries

  1 jaar geleden
  '*Als* de grond verontreinigd is' ...dat kun je van tevoren toch testen? Vóór dat je er nieuwe bedrijven gaat plaatsen?