Volledig scherm
© Pro Shots

Go Ahead Eagles een lachertje op social media

DEVENTER - De een vraagt zicht af of ze de IJsselderby, de beruchte wedstrijd tussen PEC Zwolle en de Go Ahead Eagles van aankomend weekend, niet beter schriftelijk kunnen afdoen. Een ander begrijpt nu hoe een Graafschap-supporter zich elke week voelt. Het verlies van de Go Ahead Eagles van amateurclub Jodan Boys gisteravond zorgde voor een storm aan reacties op social media. De leukste hebben wij verzameld.

De teleurgestelde fans maken zich ook druk om de wedstrijd van aanstaande zondag, waar Go Ahead Eagles het opneemt tegen PEC Zwolle.

Bij sommige fans staat het schaamrood op de kaken.


Supportersverdriet
Het echte supportersverdriet droop van een 'persbericht' dat na de wedstrijd rondging op Twitter. Supporters van het geplaagde GA Eagles zeggen daarin: ,,Via de diverse camera's in De Adelaarshorst zullen wij er ALLES aan doen om de elf sukkeltjes van vanavond op te sporen". En ,,naar verluidt zullen de elf sfeerverpesters een stadionverbod krijgen wegens werkweigering en het niet nakomen van gemaakte afspraken''.

Tips van Jodan Boys voor PEC
Kan PEC Zwolle nog wat opsteken van deze overwinning? We vroegen het trainer Dennis van den IJssel van de Jodan Boys. ,,Ik denk dat Zwolle uitstekend in staat is om zelf een goede wedstrijd te spelen''. Toch gaf de trainer nog drie tips.

Profiteer van de underdog positie

,,Wij hadden niets te verliezen, we konden er vol voor gaan. Als de Eagles hadden gewonnen, dan was dat normaal geweest. Verliezen was een schande. Wij hadden dat probleem niet’’, vertelt Dennis van den IJssel. De Jodan Boys hebben gebruikt gemaakt van de underdog-postie. ,,Dat is bij de IJsselderby natuurlijk een ander verhaal, de wedstrijden zijn niet te vergelijken. Maar pas op dat ze dit weekend niet de underdog zijn, ze spelen natuurlijk uit. Onderschat ze niet.”

Lok de verdediger weg

Van den IJssel: ,,Sander Fischer verdedigt goed, dus we hebben ervoor gezorgd dat hij meer naar voren kwam. Daar verloor hij nog wel eens de bal en kregen wij meer ruimte.’’ De Go Ahead Eagles hadden volgens Van den IJssel een uitstekende verdediging, waardoor we niet veel kansen kregen. ,,Maar de kansen die we hadden, hebben we gepakt.”

Vechten

,,Ondanks het niveauverschil, kregen we veel ruimte. Meer dan we dachten. We hebben na de rust gevochten en we kwamen meer naar voren. Vechten en met durf spelen. Doe je dat niet, dan gaat het mis.”

Daar kan PEC Zwolle z'n voordeel mee doen, maar Go Ahead Eagles natuurlijk ook.

Volledig scherm
'Persbericht' GAE supporters © via Twitter

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer