Volledig scherm
© Wout van Zoeren

Go Ahead Eagles gaat Aventus-studenten inzetten rond wedstrijden

Tweehonderd studenten van Aventus gaan meewerken aan de ‘veiligheid en gastvrijheid’ bij thuiswedstrijden van Go Ahead Eagles. Dat is een van de concrete punten van een verdere samenwerking tussen de mbo-instelling en de Deventer voetbalclub.

De twee organisaties werken al sinds 2005 samen. Dat wordt nu uitgebreid. Studenten Orde & Veiligheid gaan een rol spelen bij de thuiswedstrijden van de Eagles. ‘Voor hen is dit een leerzame ervaringsplek in een boeiende en inspirerende omgeving', staat in een toelichting op dat plan. ‘Want hoe waarborg je een gevoel van veiligheid en gastvrijheid bij de duizenden toeschouwers die tweewekelijks een wedstrijd in De Adelaarshorst bezoeken?’
Per wedstrijden worden zestien studenten voor dit doel ingezet.

Stageplekken

De bedoeling is verder dat er bij de club stageplekken komen voor studenten van andere Aventus-opleidingen. En studenten kunnen meedenken over bijvoorbeeld het verduurzamen van stadion De Adelaarshorst. 
Overigens is er ook een heel praktische band tussen club en onderwijsinstelling: selectiespeler Samuel Wakana volgt de opleiding Dienstverlening bij Aventus.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer