Het elftal van GA Eagles in het seizoen 1971/1972, met rechts trainer Barry Hughes.
Volledig scherm
PREMIUM
Het elftal van GA Eagles in het seizoen 1971/1972, met rechts trainer Barry Hughes. © Evert van der Worp

Go Ahead Eagles viert 50-jarig bestaan van clubnaam: ‘Geen hard bewijs dat Barry Hughes bedenker is’

De Vetkampstraat ademt voetbal en historie. Zoals heel Go Ahead Eagles zichzelf zo graag onderdompelt in het verleden van warme herinneringen en successen. De Deventer profclub beleeft deze eerste juli een bijzondere dag. Het is precies vijftig jaar geleden dat de clubgeschiedenis een belangrijke wending nam met de naamswijziging naar Go Ahead Eagles.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Bezoekers Zelfregiecentrum Deventer verrast met komst Koningin Máxima; blij dat ze hun verhaal mochten doen
  PREMIUM

  Bezoekers Zelfregie­cen­trum Deventer verrast met komst Koningin Máxima; blij dat ze hun verhaal mochten doen

  Feestelijke ballonnen en zoete lekkernijen op een schoteltje naast het koffiekopje. Nog maar net een uurtje geleden hebben de bezoekers van het Zelfregiecentrum in Deventer gehoord dat Koningin Máxima op bezoek komt. „De burgemeester zou komen”, vertelt Marika Ruitenberg. „Dat wisten we. Maar niet de koningin. We zijn blij dat we ons verhaal mochten doen.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer