Goddelijke Pan Deventer kunstenaars zit op dak conservatorium Enschede

Het goddelijke lichaam van Pan zit op het dak van ArtEZ Conservatorium in Enschede. Het kunstwerk is gemaakt door het Deventer kunstenaarsduo Spacecowboys.

Met een hijskraan werd het zeven meter hoge kunstwerk vrijdagochtend boven de entree van het conservatorium geplaatst. Het beeld van Pan was vorig jaar tijdens de IJsselbiënnale te zien langs de IJssel tussen Deventer en Zutphen. De directeur van het ArtEZ conservatorium Rob Kramer zag het daar staan en kwam op het idee om het naar Enschede te halen.

Spannend moment

Kramer: "En nu zit Pan hier in Enschede alsof het er altijd al heeft gezeten. Geweldig!" De directeur, zelf woonachtig in Terwolde, is stiekem ook wel een beetje opgelucht. ,,Ik zag hoe het beeld vanochtend uit de werkplaats werd gehaald, maar het moment van plaatsing op ons dak was het allerspannendst." 

Met de komst van Pan is het pand nu aangekleed. "Het beeld past bij het pand, maar ook bij de opleiding. Onze studenten zijn volop in ontwikkeling en klaar om de wereld in te springen." Pan geldt in de Griekse mythologie als de god van het woud en het dierlijk instinct, maar was ook een fluitspeler. Naar hem is de panfluit vernoemd.

Volledig scherm
© Reinier van Willigen
  1. Sallandse mountainbikers zetten grote stap in verwezenlijken ‘legende’-droom: Swiss Epic is overwonnen
    PREMIUM

    Sallandse mountainbi­kers zetten grote stap in verwezen­lij­ken ‘legende’-droom: Swiss Epic is overwonnen

    Vijf dagen lang buffelen, zweten en ook een beetje genieten. Marco Zomer (48) uit Raalte en Maarten Rechterschot (28) uit Holten kwamen zaterdagmiddag succesvol over de finish van de Swiss Epic, waardoor het duo twee van de drie loodzware moutainbikewedstrijden uit de Epic Series hebben afgelegd. In november hopen de heren de trilogie te voltooien, waarna ze zich Legends of the Epic mogen noemen.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer