Volledig scherm
© ANP

Goede herinneringen aan ‘Utrecht-uit’

DEVENTER - Hans Klok kan de ontsnappingskunstenaar Houdini aardig imiteren, maar ook de Nederlandse boeienkoning zal versteld hebben gestaan van de wijze waarop Go Ahead Eagles op 4 oktober 2014 een nederlaag in Utrecht ontliep (2-3 na een 2-0 achterstand).

Go Ahead moet zich op werelddierendag voelen als een geslagen hond. De ploeg uit Deventer wordt volkomen dolgedraaid door de Domstedelingen, maar weet de benauwde veste in het eerste bedrijf met kunst- en vliegwerk te verdedigen. Na rust wordt de poort alsnog open geramd. Kort na elkaar scoren Gyrano Kerk en Ruud Boymans: 2-0.

Wanhoop maakt zich al meester van de formatie uit Deventer, maar in de negende minuut van de tweede helft brengt Deniz Türüz, die nota bene als hangende rechtsbuiten speelt, Go Ahead terug in de wedstrijd met een vlammend afstandsschot. Bart Vriends doet er een kwartier voor tijd een schepje bovenop. Extra gemotiveerd in het duel met zijn oude club, kopt hij de bal tegen de touwen uit een corner van Jop van der Linden. De 15.397 toeschouwers wrijven zich in blessuretijd massaal in de ogen van verbazing. Want Jeffrey Rijsdijk voltrekt als matchwinnaar het ‘Wonder van Utrecht’.

Een jaar eerder speelde het zojuist gepromoveerde Go Ahead in de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen met 1-1 gelijk in stadion Galgenwaard.
Go Ahead speelde 23 eredivisiewedstrijden in Utrecht. Daarvan werden er 3 gewonnen en 15 verloren. Beide ploegen hielden elkaar 5 keer in evenwicht.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer