Volledig scherm
© Thinkstock

Goedkoop wonen in Rivierenwijk in Deventer

Vlakbij het gebied waar recent de Venenschool is gesloopt, bouwt corporatie Rentree in de Rivierenwijk kleine, maar betaalbare huurwoningen. Zonder dat ingewikkelde en dure regelingen met huurtoeslag nodig zijn.

Wonen voor een huur van (ruim 400) euro per maand, zonder rompslomp van huurtoeslag via de Belastingdienst. In de Rivierenwijk realiseert corporatie Rentree achttien goedkope huurwoningen.

Volgens Rentree gaat het om een bijzonder nieuwbouwconcept voor corporaties.

,,Het is uitermate moeilijk om nieuwbouw te realiseren voor een kale huur van ruim 400 euro per maand’’, zegt bestuurder Liesbeth van Asten. ,,In de Rivierenwijk gaat het ons toch lukken. Dat komt vooral door de relatief kleine omvang van de woningen, die geschikt zijn voor eenpersoonshuishoudens. Die omvang maakt het financieel haalbaar om tegen deze gunstige huurbedragen te kunnen bouwen.’’

Rentree speelt met het concept in op de veranderende samenleving. De samenstelling van de bevolking maakt dat steeds meer behoefte is aan woonruimte voor eenpersoonshuishoudens, aldus Van Asten.

  1. Elke dag krijgen zo'n 150 fietsers een boete na bellen of appen op de fiets, zo zit het in uw gemeente
    video

    Elke dag krijgen zo'n 150 fietsers een boete na bellen of appen op de fiets, zo zit het in uw gemeente

    Elke dag worden zo'n 150 fietsers op de bon geslingerd omdat ze hun mobiele telefoon vasthouden op de fiets. In de eerste twee maanden na het landelijke verbod voor appen of bellen op de fiets tikten fietsers gezamenlijk 878.000 euro af aan boetes voor de overtreding. In Lelystad, Emmeloord en Deventer werden er in verhouding fors meer boetes uitgeschreven dan het landelijke gemiddelde.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer