Volledig scherm
© Thinkstock

Goedkoop wonen in Rivierenwijk in Deventer

Vlakbij het gebied waar recent de Venenschool is gesloopt, bouwt corporatie Rentree in de Rivierenwijk kleine, maar betaalbare huurwoningen. Zonder dat ingewikkelde en dure regelingen met huurtoeslag nodig zijn.

Wonen voor een huur van (ruim 400) euro per maand, zonder rompslomp van huurtoeslag via de Belastingdienst. In de Rivierenwijk realiseert corporatie Rentree achttien goedkope huurwoningen.

Volgens Rentree gaat het om een bijzonder nieuwbouwconcept voor corporaties.

,,Het is uitermate moeilijk om nieuwbouw te realiseren voor een kale huur van ruim 400 euro per maand’’, zegt bestuurder Liesbeth van Asten. ,,In de Rivierenwijk gaat het ons toch lukken. Dat komt vooral door de relatief kleine omvang van de woningen, die geschikt zijn voor eenpersoonshuishoudens. Die omvang maakt het financieel haalbaar om tegen deze gunstige huurbedragen te kunnen bouwen.’’

Rentree speelt met het concept in op de veranderende samenleving. De samenstelling van de bevolking maakt dat steeds meer behoefte is aan woonruimte voor eenpersoonshuishoudens, aldus Van Asten.

  1. Supermarkten in Deventer krijgen ruim baan op zondag: vanaf 6 uur al open, tot 22 uur
    PREMIUM

    Supermark­ten in Deventer krijgen ruim baan op zondag: vanaf 6 uur al open, tot 22 uur

    Alle remmen gaan los op zondag voor supermarkten in Deventer. Al vanaf 06.00 uur mogen de deuren open en de sluittijd gaat naar 22.00 uur. Ook op feestdagen. Er is twijfel of op zondag om 06.00 uur al vroege vogels voor de deur staan. ,,Misschien doen we op zomerse dagen al heel vroeg de deur open.’’ Eén supermarkt, de Spar op de Worp, houdt vast aan totale zondagsluiting. ,,Die zondag is helemaal niet nodig.’’

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer