Volledig scherm
Grietje B. (57) uit Deventer, die wordt verdacht van het doodschieten van haar echtgenoot Lauwie van Lies komt aan in een geblindeeerde auto. © de Stentor

Grietje B.: Een moordenaar regelt de begrafenis niet

Werd Grietje B. door haar man herhaaldelijk mishandeld voor ze in april dit jaar in het woonwagenkamp in Deventer de trekker overhaalde? Haar raadsman wil dat bewoners van het kamp getuigen over een mishandeling in maart dit jaar.

De rechtbank in Zwolle honoreerde donderdag dat verzoek. B. wordt verdacht van het doodschieten van haar man Lauwie van Lies met een revolver in de nacht van 1 op 2 april. De man had een kogel in zijn hoofd en twee in zijn borst. Onderzocht wordt onder meer wat nou precies zijn dood heeft veroorzaakt, zei de officier van justitie. 

Mishandeld

De advocaat van B. wil met de getuigenissen mogelijk aantonen dat zijn cliënt herhaaldelijk werd mishandeld door haar man. Van die mishandeling op 18 maart zouden op het kamp beelden zijn gemaakt. B. wilde daarna aangifte doen maar zou op het politiebureau zijn weggestuurd. In de computers van de politie is van dat feit niets terug te vinden, zei de officier van justitie. 

Ook blijkt uit onderzoek dat op de kleding van B. geen bloedsporen zijn aangetroffen. Welke conclusies daaruit getrokken kunnen worden, zal mogelijk op de inhoudelijke zitting duidelijk worden. Die staat nu gepland in februari volgend jaar.

Begrafenis

B. regelde zelf de begrafenis van haar man. ,,Een moordenaar doet dat niet'', zei ze. Het feit dat ze voor een moord gedagvaard is, schokt haar, zei B. tegen de rechters. In december staat een regiezitting gepland. B. blijft voorlopig vastzitten.

De Stentor nieuwsapp, download nu! Klik hier voor iOS of hier voor Android!
  1. Feesten bij Deventer Buitensociëteit mag op voorwaarde van extra maatregelen
    PREMIUM

    Feesten bij Deventer Buitenso­cië­teit mag op voorwaarde van extra maatrege­len

    De Deventer Buitensociëteit in Steenenkamer krijgt een omgevingsvergunning zodat zij de feestactiviteiten kan blijven voortzetten. Het Voorster college heeft het verzoek van buurtbewoners om handhavend op te treden tegen de Buitensociëteit wegens geluidsoverlast en illegale activiteiten afgewezen. Het college eist wel dat het bedrijf van wethouder/ondernemer Arjen Lagerweij maatregelen treft om de overlast te minimaliseren.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer