Daaf Ledeboer (links) en Henk Groothuis. ,,Politiek is juist heerlijk verslavend en boeiend; meepraten en beslissen over je eigen stad.”
Volledig scherm
PREMIUM
Daaf Ledeboer (links) en Henk Groothuis. ,,Politiek is juist heerlijk verslavend en boeiend; meepraten en beslissen over je eigen stad.” © Ronald Hissink

Grijpen ‘raadsdummies’ macht op Deventer stadhuis?Bak met kennis en ervaring loopt weg

Ruim een derde van de gemeenteraadsleden in Deventer keert na de verkiezingen niet terug. Opmerkelijker: opvallend veel politici met flink wat ervaring vertrekken. ,,Dat zijn er dit keer erg veel, dat kan voor een lastige start van de nieuwe raad zorgen.” 

2 reacties

  • Otto Cazemier

    1 jaar geleden
    Even een reactie van een vertrekkend raadslid (D66). Uit de raad gaan betekent niet dat je alles meteen laat vallen. Je blijft uiteraard de nieuwe raadsleden ondersteunen, op de momenten en onderwerp dat die daar behoefte aan hebben. Zo werkt dat voor mij in ieder geval. Een fractie en een partij is natuurlijk zo veel meer dan alleen de gekozen raadsleden. En een nieuwe blik en nieuw elan is altijd goed! Gerry Stegeman
  • H.A.M. ter Braak

    1 jaar geleden
    Beetje pessimistische kop en artikel, bezien vanuit de vertrekkende leden. Ik zou kiezen voor: fris elan voor Deventer raad. Ook de gemeenteraad kan hierdoor afscheid nemen van een oude bestuurscultuur.