Volledig scherm
Het Stormink, de school waarbij het meisje werd belaagd. © Google Streetview

Groep meiden belaagt hulpeloos klasgenootje in Deventer

Voortgezet onderwijsschool Het Stormink in Deventer heeft een afspraak gemaakt met Suus Bidotti-Koster. De Deventerse vertelde gisteren op Facebook hoe ze een jonge scholiere ontzette die door een groep andere meiden belaagd werd. Het was vlak bij het Stormink. ,,Ik wil graag met haar in gesprek'', zegt directeur Han Nijboer.

Het verhaal van Bidotti is inmiddels meer dan 2700 keer gedeeld. Ze krijgt veel lof voor de manier waarop ze het meisje hielp. ,,Die grote mond, die ging het ene oor in het andere uit.. maar jullie klasgenootje, die daar alleen stond, met tranen in haar ogen.. die nog geen nee durfde te zeggen op mijn vraag of alles hier goed ging.. jullie wel, jullie durfde wel antwoord te geven. Namelijk dat alles goed was, maar dat blonde grietje waar je de fiets nog van vast hield gaf mij een blik die ik niet snel meer vergeet.. die "mevrouw alstublieft help mij" blik vergeet ik niet snel meer!'', schrijft de Deventerse onder meer.

,,We weten niet wat er gebeurd is en wat de mevrouw heeft gezien. Daarover gaan we in gesprek. Want het mag duidelijk zijn: als school zijn we ook fel op dit soort gedrag'', zegt Nijboer. Bidotti is blij dat de school haar ervaring serieus neemt. ,,De aandacht overvalt me wel. Mensen noemen me een held. Maar ik heb dit juist geplaatst om te voorkomen dat mensen helden moeten worden.''

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer