Emmy Strik (links) is de grondlegger en bedenker van het Dickens Festijn in Deventer, maar meer dan ooit trekt ze voor de komende editie samen op met haar dochter Liesbeth.
Volledig scherm
PREMIUM
Emmy Strik (links) is de grondlegger en bedenker van het Dickens Festijn in Deventer, maar meer dan ooit trekt ze voor de komende editie samen op met haar dochter Liesbeth. © Ronald Hissink

Grondlegger Dickens Festijn in Deventer draagt scepter geruisloos over aan dochter: ‘Een pittige erfenis’

DUBBELINTERVIEWHet Deventer Bergkwartier moest het twee jaar lang doen zonder het Dickens Festijn. Maar zo stil als het op straat was, zo bewogen was die periode voor de grondlegger van het evenement, Emmy Strik, en haar beoogd troonopvolgster en dochter Liesbeth. Samen kijken ze vooruit naar de dertigste editie van volgende week.

4 reacties

 • marianne van Dijk steenbergen

  2 maanden geleden
  Mooi dat er een opvolger is en dit festijn dat Deventer toch wel op de kaart heeft gezet in goede handen blijft. Ook voor de toekomst.
 • Loekie Lion

  2 maanden geleden
  Mooi interview. Het blijft een geweldig festijn, dat echt bij Kerst hoort. Het toont ook de passie en het doorzettingsvermogen van mevrouw Emmy Strik, die een grote bijdrage heeft geleverd aan het op de kaart zetten van onze stad. Hulde aan deze topvrouw!
 • Peter Horenmans

  2 maanden geleden
  Leuk Liesbeth! Heel veel succes met het voortzetten van deze traditie. Het is bij jou in goede handen.
 • Henk Renzebrink

  2 maanden geleden
  Wat fantastisch om dit evenement al 30 keer op zo”n hoog niveau te houden. Een feest voor Deventer, Nederland en zelfs buiten onze grenzen.
 1. Charles fotografeert Charles: Deventer dit jaar heel december in Dickens-sfeer
  PREMIUM
  AUDIOFRAGMENT

  Charles fotogra­feert Charles: Deventer dit jaar heel december in Dic­kens-sfeer

  Dickens en de feestdagen lijken nog ver weg, maar de kans bestaat dat je in en om Deventer al mensen in Victoriaanse kleding ziet. Deventenaar Charles Niël legt scènes die de figuranten verbeelden vast op de foto. Die beelden komen in het Bergkwartier te hangen en vormen de route voor iets nieuws: audiotour de Dickens Walk. ,,We maken het Dickensfestijn op een passende manier nog groter.”

In samenwerking met indebuurt Deventer