Grote Kerkhof in Deventer staat weer even vol met auto’s

videoOpmerkelijk beeld zaterdagmiddag. Het Grote Kerkhof dat helemaal volstaat met auto’s. Het plein is sinds dit jaar autovrij maar dat biedt de deelnemers aan de rally Miglia Daventria, waarvan de route dwars door Salland en over de Holterberg voert, een mooi buitenkansje.

,,We kunnen eindelijk midden in Deventer binnenstad finishen, hoe mooi is dat’’, aldus Maarten Streppel van de organisatie van de rally. ,,Met een leeg plein kunnen alle deelnemers de auto kwijt en kunnen we als afsluiting mooi wat eten en drinken met elkaar.’’

  1. Meteoroloog Jordi Bloem: ‘Hyperlokale hagelbui zoals in Deventer bijna niet te voorspellen’

    Meteoro­loog Jordi Bloem: ‘Hyperloka­le hagelbui zoals in Deventer bijna niet te voorspel­len’

    Hagelstenen zo groot als knikkers. Ze vielen woensdagavond bijna vanuit het niets met bakken uit de lucht boven delen van Deventer. De neerslag van klompjes ijs hield enkele minuten aan en zorgde lokaal voor flinke schade. Slechts een paar kilometer verderop gebeurde daarentegen praktisch niets. Hoe kan dat? Volgens meteoroloog en weerman Jordi Bloem van MeteoGroup ging het om typische zomerhagel: ,,Die valt alleen zeer lokaal en is bijna niet te voorspellen.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer