Omwonenden en moestuinders vrezen ervoor dat het gebied achter sport -en recreatiecentrum De Spil zal verdwijnen. Vanaf links: moestuinder Michiel Bussink en omwonenden Ton Spreeuwenberg en Luuk de Brouwer
Volledig scherm
PREMIUM
Omwonenden en moestuinders vrezen ervoor dat het gebied achter sport -en recreatiecentrum De Spil zal verdwijnen. Vanaf links: moestuinder Michiel Bussink en omwonenden Ton Spreeuwenberg en Luuk de Brouwer © Ronald Hissink

Grote verdeeldheid in Lettele over woningbouw: ‘Gezamenlijkheid wordt kapotgemaakt’

Woningbouwplannen verdelen het ruim 600 zielen tellende dorpje Lettele. De gemeente Deventer heeft plannen om zo’n 50 woningen te bouwen aan de oostzijde aan het dorp, maar omwonenden en gebruikers van de omliggende moestuin willen er een stokje voor steken. „Er zijn andere plekken die beter zijn.”

1 reactie

 • Eddy Scheffer

  1 jaar geleden
  Kom op mensen, weg met stokjes steken en offensieve foto's! Het kan toch niet zo moeilijk zijn voor een paar honderd volwassen mensen om samen met de gemeente tot de beste locatiekeuze te komen, als je het al eens bent over de wens tot extra woningen? Kies met elkaar een gespreksleider die dit in goede banen leidt en accepteer dat je bij de beste gezamenlijke keuze nog steeds niet iedereen gelukkig kunt maken.
 1. Theo (79) maakte honderden foto’s van Deventer: ‘Een eer dat mijn collectie overgaat naar het archief’
  PREMIUM
  1

  Theo (79) maakte honderden foto’s van Deventer: ‘Een eer dat mijn collectie overgaat naar het archief’

  Overal waar Stichting Industrieel Erfgoed Deventer kwam, was Theo de Kreek (79) de afgelopen twintig jaar bij. Als hobbyfotograaf legde hij alles vast op de gevoelige plaat. Van bedrijven die niet meer zijn tot bijzondere veranderingen in het Deventer straatbeeld. Het zijn honderden foto’s. Zijn collectie gaat over naar Collectie Overijssel. ,,Dan kan iedereen ze bekijken.”

In samenwerking met indebuurt Deventer