Kunstmatige intelligentie wint steeds meer terrein, ook in het onderwijs.
Volledig scherm
PREMIUM
Kunstmatige intelligentie wint steeds meer terrein, ook in het onderwijs. © Eric Elich

Haalt jouw kind ineens alleen maar hoge cijfers? Misschien heeft-ie wel KI ontdekt...

Het lijkt een ver-van-mijn-bedshow, Kunstmatige Intelligentie (KI). Maar dat is het al lang niet meer. KI rukt op en raakt iedereen. Scholier en weinig tijd? KI schrijft een opstel voor je. Vrachtwagenmonteur? KI voorspelt storingen aan machines. Wie moet het eerst hulp krijgen in het ziekenhuis? KI herkent op scans de dringendste patiënten en voert operaties uit. Wat kan en mag KI eigenlijk (nog) niet?

5 reacties

 • Robbert Scholten

  2 maanden geleden
  Ik vind KI echt iets van deze tijd,slim,handig snel en accuraat,iedereen heeft tegenwoordig wel een smartfone of i pad,de oudere generatie is inmiddels ook een generatie opgegroeid met kunstmatige intelligentie,veel auto,s gebruiken het ook
 • E. Lentekind- De Jong

  3 maanden geleden
  Zo slim zijn de kinderen van vandaag niet…
 • J Verboom

  3 maanden geleden
  KI staat toch voor heel iets anders bij mijn weten maar het is prachtig dat kinderen al weten hoe ze koe kunnen insemineren, zoals een schrijver al aangaf laten we het bij AI houden. Maak het voor de docenten makkelijk zoals het vroeger was, pen en papier en schrijven maar (als kinderen dit nog kunnen) dan haal je alle ellende weg, ben benieuwd hoeveel er dan nog slagen.
 • Yvonne Veld

  3 maanden geleden
  Bjorn: KI stond altijd voor Kunstmatige Inseminatie 😉 Waarom zo die verengelsing van onze Nederlandse taal met woorden als AI?
 • Bjorn van Dijk

  3 maanden geleden
  Ik moest toch wel hard nadenken wat KI moest zijn, kunnen we het gewoon op AI houden? Dan snapt iedereen het gelijk

In samenwerking met indebuurt Deventer