Volledig scherm
De start van het onderdeel zwemmen bij de Triathlon Holten. © archieffoto Triathlon Holten

Haast geboden bij inschrijving Triathlon Holten

Iedereen die verzekerd wil zijn van een startbewijs voor de Triathlon Holten moet zondag vroeg uit de veren.  Inschrijven voor de diverse afstanden kan zondag vanaf zes uur. Gezien de grote belangstelling in de afgelopen jaren, adviseert de organisatie belangstellenden zich bijtijds aan te melden.

Triatlonvereniging Triathlon Team Holten  (TTH) en ZPC Twenhaarsveld verzorgen de clinics voor de jeugd van 8 tot en met 15 jaar. Voor de groep van 16 jaar en ouder hebben de Holtense zwem-, fiets- en atletiekclubs programma's op maat samengesteld. De inschrijving voor de clinics opent net als die voor de Triatlon Holten zondag.

De jeugdclinics zijn geschikt voor deelnemers van alle niveaus. Je hoeft geen topsporter te zijn om mee te doen. Wie niet over een wielrenfiets of mountainbike beschikt, kan een normale fiets meenemen. Voor de gevorderde jeugd die de onderdelen zwemmen, fietsen en hardlopen aardig onder de knie heeft, is dit jaar een speciaal trainingsprogramma samengesteld. 

Aantrekkelijk

De opzet voor deze doelgroep is gebaseerd op de reguliere trainingen zoals ook de leden van TTH die krijgen. Op deze manier wil de organisatie deelname aan de triatlonsport voor de ervaren jeugd aantrekkelijk houden. Het programma voor de jeugd bestaat uit vier trainingen en begint op 21 mei. De clinics zijn vanaf 8 jaar.

Deelnemers vanaf 16 jaar worden in drie maanden stap voor stap klaargestoomd door ervaren trainers van de Atletiekvereniging Holten, Wim Reinsgroep en Zwem- en Poloclub Twenhaarsveld. Zij brengen hen  de juiste technieken bij, geven tips over het materiaal en geschikte voeding. Voor beginners en gevorderde triatleten zijn passende opties bedacht. Deze zijn afzonderlijk maar ook gecombineerd te volgen. 

Wie het hardlopen beheerst, maar nog een tandje moet bijzetten wat fietsen en/of zwemmen betreft, kan zich bijvoorbeeld alleen voor de fiets- en zwemtrainingen inschrijven. Voor de combinaties gelden  verschillende inschrijfbedragen. De clinic voor hardlopen begint op 1 april, de fietsclinic op 5 april en de zwemtraining is vanaf 1 mei in het buitenbad.

De Triathlon Holten heeft volgend jaar plaats op 29 juni.

  1. CDA-raadslid verbaast zich over auto-evenement op ‘autovrij’ gemaakt Grote Kerkhof in Deventer

    CDA-raads­lid verbaast zich over au­to-evenement op ‘autovrij’ gemaakt Grote Kerkhof in Deventer

    Ze werd er naar eigen zeggen door verrast, toen ze zondag de kerkdienst in de Deventer Lebuiniskerk wilde bezoeken: talloze BMW's op het sinds begin dit jaar autovrij verklaarde Grote Kerkhof in hartje Deventer. CDA-raadslid Elske van der Mik uit Deventer wil hier opheldering over van het college van burgemeester en wethouders en heeft daarom schriftelijke vragen ingediend. Want is dat wel zo wenselijk, een auto-evenement op een autovrij plein?

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer