Het eerste zonnepark van de gemeente Deventer komt in Bathmen, maar haast met de procedures is geboden. De capaciteit op het energienet raakt op. Daarom wil de gemeente tempo maken met de procedures.
Volledig scherm
Het eerste zonnepark van de gemeente Deventer komt in Bathmen, maar haast met de procedures is geboden. De capaciteit op het energienet raakt op. Daarom wil de gemeente tempo maken met de procedures. © PZC

Haast maken met zonnepark Bathmen, want capaciteit op energienet raakt op

Om te voorkomen dat voor het toekomstige zonnepark in Bathmen geen plek meer is op het energienet, wil de gemeente Deventer haast maken met de procedures. Het college vraagt de raad om de procedures voor het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning tegelijk in plaats van achter elkaar aan te doorlopen. 

  1. Spannende verhuisdag voor 32 bewoners van Deventer woonzorgcentrum: ‘Mijn man zat constant in de stress’
    PREMIUM
    VIDEO

    Spannende verhuisdag voor 32 bewoners van Deventer woonzorg­cen­trum: ‘Mijn man zat constant in de stress’

    De grote verhuisdag van 32 bewoners van woon-zorgcentrum De Bloemendal in Deventer was gisteren dan eindelijk daar. Een jaar lang wonen deze ouderen vanwege een grootscheepse verbouwing in een woningunit op het erf. ’s Ochtends vertrokken ze voor een uitje en aan het einde van een leuke, maar lange dag, mogen ze dan eindelijk de sleutel in het slot steken.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer