Handelaar Ruud Wilstra (links) doet goede zaken op de Deventer boekenmarkt.
Volledig scherm
Handelaar Ruud Wilstra (links) doet goede zaken op de Deventer boekenmarkt. © Sophie Wassink

Handelaren Deventer Boekenmarkt tevreden met verkoop

Nog een paar uur te gaan en dan zit de dertigste editie van de Deventer Boekenmarkt er weer op. De handelaren zijn tot nu toe tevreden met de verkoop, ondanks dat het volgens hen minder druk is dan voorgaande jaren.

Handelaar Ruud Wilstra staat voor de 29ste keer op de Deventer Boekenmarkt. Hij staat op een goede plek, precies tegenover het pontje,,Alleen het eerste jaar heb ik gemist.” Wilstra verkoopt schoolplaten en thematische boeken. ,,Het gaat goed met de verkoop, ondanks dat het minder druk is. De tijd dat er drie rijen dik voor de kraam stonden is al jaren voorbij. Gelukkig maar want als het te druk is, schiet de verkoop ook niet op. Nu kunnen mensen de kraam goed bekijken en heb ik zelfs nog tijd voor een praatje.”

Ook handelaar Kottman uit Maarssen vindt het aan de rustige kant. ,,De bezoekersaantallen op boekenmarkten in het hele land lopen langzaam terug. Internet hè. Toch ben ik uiterst tevreden met de verkoop. De verkoop van het aantal boeken is belangrijker dan het bedrag. Ik moet van die boeken af. Er staan er nog 6000 in de schuur.”

De handelaren staan nog tot nog tot 17.30 uur in de Deventer binnenstad.

  1. Buiten-skatebaan Deventer komt er eindelijk, pas een jaar of vijf na de vraag: ‘maar de liefhebbers zijn er nog!’
    PREMIUM

    Bui­ten-skatebaan Deventer komt er eindelijk, pas een jaar of vijf na de vraag: ‘maar de liefheb­bers zijn er nog!’

    Zo’n vijf jaar nadat een groep skateboarders erom vroeg, krijgt Deventer zijn eigen skatebaan in de open lucht. Die moet er over twee jaar liggen, bij het ziekenhuis. De gemeente had wel ‘wat pepers in de reet’ mogen hebben, zeggen de liefhebbers. Maar de bedenkers van toen zijn er over twee jaar nog steeds, denkt de Deventer skatescene. ,,Er zijn skaters van 50 jaar, we zijn een blijvertje geworden.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer