Volledig scherm
PREMIUM
Hannie Kruse heeft al honderden kostuums gemaakt voor het Dickens Festijn. © FOTO HISSINK

Hannie blijft liever in de coulissen: honderden Dickensfiguren dragen haar creaties

De wachters bij de ingang, Queen Victoria, de kinderen, de weduwe, hoge heren, de dragers van de Queen: de kostuums die ze dit weekeinde bij het Dickens festijn dragen hebben een ding gemeen: ze zijn gemaakt door Hannie Kruse. In de loop der jaren maakte ze er honderden.

De tafel ligt vol foto- en plakboeken. De kostuums zelf zijn al bij de mensen thuis. En al zou Kruse ze willen laten zien: ze zijn nooit bij haar thuis, maar op de zolder van Emmy Strik. Daar heeft Hannie Kruse alle kostuums immers voor gemaakt. Zelf gaat de Deventerse kostuumnaaister met Dickens meestal niet het Bergkwartier echt in. Misschien glipt ze via een bewoners-zijingang even de Walstraat in om naar een optreden van haar man Jan Kruse te kijken. ,,Maar ik ben meer van de coulissen. Jan van het toneel. Zo is het altijd geweest. Ik doe niet mee in kostuum aan Dickens. Mij niet gezien. Ik ben het hele jaar druk met Dickens.’’

 1. Grote twijfels over verbouwing voormalige Houtmarktschool Deventer

  Grote twijfels over verbouwing voormalige Houtmarkt­school Deventer

  Het lijkt allerminst voorspoedig te gaan met de verbouwing van de voormalige Houtmarktschool aan de voet van de Bergkerk in Deventer. Enkele kopers van nog te realiseren appartementen zijn naar de rechter gestapt omdat ze de ontwikkelaar niet vertrouwen na, volgens hen, dubieuze facturen. Onderaannemer timmerfabriek De Haan zegt in een geschil over geleverd werk aangifte te zullen doen bij de politie vanwege oplichting. Ondertussen lijkt de verbouwing van het monumentale pand vertraging op te lopen.
 2. Overijssel: CDA verliest, maar blijft groot en zowel GroenLinks als Forum voor Democratie wint fors
  Video

  Overijssel: CDA verliest, maar blijft groot en zowel GroenLinks als Forum voor Democratie wint fors

  Het CDA heeft volgens de voorlopige uitslag in Overijssel weliswaar fors terrein verloren, maar met name het platteland blijft de christen-democraten trouw. In het Vechtdal, Salland, Twente en Steenwijkerland is het CDA ondanks fiks verlies nog altijd - en vaak veruit - de grootste partij. Daarmee lijken de christen-democraten net als vier jaar geleden de grootste partij in Overijssel te blijven. Al is het verschil met de nummer twee - in dit geval FvD en VVD - geslonken van vijf naar drie zetels.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer