Volledig scherm
Het Hanze Projectkoor met dirigent Joost Hekel, vorig jaar in de Bergkerk in Deventer. © Hanze Projectkoor

Hanze Projectkoor naar kerken Deventer en Zutphen

Voor de vierde keer geven topzangers uit Deventer en Zutphen als Hanze Projectkoor een bijzondere uitvoering in twee bijzondere kerken in beide steden. 

In de Bergkerk in Deventer en de Walburgiskerk in Zutphen staan dit keer de uitbundige Krönungsmesse van Mozart en de Nelson Messe van Haydn op het programma. De begeleiding gebeurt op instrumenten uit de tijd van beide componisten.

Het koor staat onder leiding van Joost Hekel, dirigent van onder andere kamerkoor Dékoor uit Deventer en Capella uit Zutphen. Daarnaast is hij historisch klarinettist en artistiek leider van de oude-muziek-serie Kasteelconcerten in Overijssel en Gelderland. 

Internationaal bekend

Aan het concert doet ook Johannette Zomer mee, een internationaal bekende zangeres. ,,Maar ook Emelie Wijers (alt), Henk Gunneman (tenor) en Robbert Muusse (bariton) zijn hele goeie solozangers. Daarnaast is het bijzonder dat Barokorkest Graafschapconsort de begeleiding speelt op authentieke instrumenten. Zo spelen de strijkers op darmsnaren en hebben ze een andere strijkstok. Mozart en Haydn hebben de stukken ook geschreven voor instrumenten uit die tijd’’, zegt Hekel.

Het concert in de Walburgiskerk in Zutphen begint zaterdag 14 oktober om 20.15 uur. De volgende ochtend om 11.30 uur begint het Hanze Projectkoor in de Bergkerk in Deventer. Meer informatie op www.hanzeprojecten.nl. www.hanzeprojecten.nl

Volledig scherm
Johannette Zomer, gastzangeres bij het Hanze Projectkoor. © Hanze Projectkoor

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer