Volledig scherm
PREMIUM
Een screenshot van De Brink van bovenaf, zoals te zien op de server van Happy Life, een online platform voor jongeren gebouwd door Sportbedrijf Deventer. © Sportbedrijf Deventer

Happy Life lijkt al snel game over

Hoe krijgen we kinderen zover om buiten te spelen in plaats van hangen op de bank met een tablet? In Deventer dachten ze het antwoord te hebben gevonden met Happy Life, een online platform waarvan de ontwikkeling tonnen heeft gekost. 

Het zou medewerkers van Sportbedrijf Deventer als muziek in de oren moeten klinken: kinderen die een computerspel compleet links laten liggen. Maar in dit geval is de situatie anders. Het tegenovergestelde. Dit gaat verhaal gaat over Happy Life, een speciale server voor de populaire game Minecraft. Opgezet vanuit Deventer, waar op het kantoor van de uitvoeringsorganisatie van het Deventer sportbeleid ruim vier jaar lang is gesleuteld aan een online platform waarmee duizenden jongeren bereikt moeten worden en waarmee tonnen gemeenschapsgeld is gemoeid. Allemaal met als doel om diezelfde jeugdigen in beweging te brengen, door hen daartoe online aan te sporen.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer