Heftige beelden: deze vechtpartij ging vooraf aan Deventer terrasdrama

videoHet incident waarbij een auto inreed op mensen op een terras in Deventer afgelopen nacht, werd voorafgegaan door een stevige vechtpartij. Dat is te zien op beelden die rondgaan op social media. Op de video is te zien hoe een man rake klappen krijgt van meerdere personen.

Eerder vandaag maakte de politie al bekend dat de man die inreed op meerdere mensen, vlak daarvoor betrokken was bij een uit de hand gelopen ruzie. Ook buurtbewoners zagen vanuit hun raam hoe het helemaal mis ging voor de kebabzaak in de binnenstad.

De beelden die online als een lopend vuurtje onder Deventenaren worden verspreid, tonen in eerste instantie vooral wat duw- en trekwerk. Kort daarop slaat de vlam echt in de pan en wordt een van de mannen meerdere keren hard geslagen. Een persoon haalt de vechtersbazen vervolgens uit elkaar.

Het gebeurt allemaal naast een donkere Audi Q7, waarmee even later wordt ingereden op een groepje op het naastgelegen terras. Daarbij raken vijf personen gewond, van wie er zeker vier naar het ziekenhuis moeten. De bestuurder vlucht weg, maar meldt zich later bij de politie en wordt aangehouden.

Lees alles over dit incident in ons dossier.

Volledig scherm
© Videostill
  1. De strijd tussen Zwolle en Deventer? Die was er ook al in de Gouden Eeuw! Mét anonieme trollen en nepnieuws
    PREMIUM

    De strijd tussen Zwolle en Deventer? Die was er ook al in de Gouden Eeuw! Mét anonieme trollen en nepnieuws

    Fake news rond de IJssel? Zwolle en Deventer waren hun tijd ver vooruit. Gemeenteraadsleden en edelmannen werden in de zeventiende eeuw uitgemaakt voor van alles en nog wat in een hevige strijd tussen de beide vroegere partnersteden. Jan Haverkate (73) promoveerde op zijn onderzoek naar de lasterende pamfletten. Over kuttentasters, tiranniek gouvernement en het gebrek aan onafhankelijke media.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer