Henk (80) uit Deventer wilde mensen helpen, nam hen in huis en zit nu diep in de schulden: 'Je wordt gewoon genaaid’

videoHenk Venema (80) uit Deventer is boos. Hij heeft twee mensen in nood willen helpen door hen tijdelijk kamers te verhuren, maar voelt zich gestraft door de Sociale Verzekeringsbank. ,,Ze hebben mij een enorme schuld laten opbouwen. En waarom? Omdat zíj alle afspraken afzegden vanwege corona.”

2 reacties

  • Ans Smeenge-Bielderman

    11 maanden geleden
    Hetzelfde heb ik meegemaakt met de huurtoeslag in 2006. Ik nam voor 4 maanden een kennis van een vriendin in huis die betaalde voor kost en inwoning. Netjes gemeld bij de Belastingdienst. Geen enkele reactie, maar het jaar daarop wel opgegeven bij de aanslag inkomstenbelasting. Ik ben toen over 4 jaar huurtoeslag beboet en gekort. Ik vind het terecht dat ik over dat ene jaar minder huurtoeslag zou gaan ontvangen, maar juist dat gebeurde niet. Ik werd achteraf beboet voor meerdere jaren.
  • Harm-Jan Jansen

    11 maanden geleden
    Het merendeel van de bevolking gaat weer op de partij stemmen die dit veroorzaakt heeft de VVD, want uitkeringen zijn fraudegevoelig volgens die partij. Als je een uitkering of AOW krijgt mag niet meer sociaal zijn in dit land. Dus de mensen die volgende week allemaal VVD stemmen zijn asociaal.

Deventer