Volledig scherm
Een deel van de aangetroffen hennepplanten. © gemeente Voorst

Hennepplantage opgerold op 'Ecotribe-terrein' in Teuge

UpdateOp het terrein waar de ecologische gemeenschap Ecotribe Teuge al vele jaren verblijft, is eind vorige week een hennepplantage ontdekt en opgerold. Twee verdachten zijn hierbij aangehouden. Dit heeft de gemeente Voorst dinsdag bekendgemaakt.

Handhavers van de gemeente hadden 'signalen' gekregen en besloten afgelopen vrijdag een onderzoek in te stellen. Op het terrein aan de Ambonstraat troffen zij verspreid over drie plekken in totaal 108 hennepplanten aan. In twee gebouwen vonden zij anderhalve kilo gedroogde hennep. De politie werd ingeschakeld en die hield twee verdachten aan.  Alle planten zijn vernietigd. 

De gemeente overweegt bestuurlijke maatregelen te treffen tegen de betrokken bewoners. Volgens een woordvoerder is het nog te vroeg om hier uitsluitsel over te geven.

Hard aanpakken

Terrein-eigenaar Pascal de Baar hoopt dat degenen die verantwoordelijk zijn voor de illegale hennepteelt hard worden aangepakt. ,,Ik probeer zelf op een eerlijke manier mijn geld te verdienen en ben er zeer op tegen als mensen die op oneerlijke wijze doen.''  Over de hennepvondst zegt  De Baar: ,,Ik had het wel verwacht.''

Herontwikkeling

Het terrein, waarop onder meer een aantal door de Duitsers gebouwde bunkerboerderijen staan, heet officieel De Fliegerhorst. Eerder dit jaar is De Fliegerhorst  tot een van de winnaars uitgeroepen van de provinciale challenge SteenGoed Benutten. Dit levert de betrokken partners naast subsidiegeld onder meer professionele begeleiding op in de vorm van een ondernemerscoach.  Doel is tot een aantrekkelijke herontwikkeling van het terrein te komen. 

De afgelopen periode zijn talrijke ideeën voor De Fliegerhorst ingediend zoals een woon-werklocatie voor beeldend kunstenaars, een 50plus-woonerf, een mantelzorghotel en een mini-voedselbos met tiny houses en een kas. Alle ideeën zijn te bekijken op:

https://wonenenruimte.gelderland.nl/steengoed+benutten/challenge/fliegerhorst+teuge/default.aspx

  1. Overlevers houden hun eigen 
pensioenmanifestatie in Deventer
    PREMIUM
    video

    Overlevers houden hun eigen pensioen­ma­ni­fes­ta­tie in Deventer

    Actie, en wel in hun eigen stad. Niks naar Arnhem of Den Haag om te protesteren zoals de rest van Nederland. Ze zijn niet voor niets de Deventenaren die alle discussie aanzwengelen. Die bij Lodewijk Asscher aan tafel zitten. Geen haar op hun hoofd die er aan denkt om elders actie te voeren. Dus staan ze samen met tientallen anderen op het Grote Kerkhof. Alwaar de linkse politici het hartgrondig met ze eens zijn: het is genoeg geweest.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer