Het Grote Kerkhof is sinds 2 januari van dit jaar autovrij.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Grote Kerkhof is sinds 2 januari van dit jaar autovrij. © FOTO HISSINK

Herinrichting autovrije Grote Kerhof op zijn vroegst eind 2020

Het gaat nog een tijd duren voordat het autovrije Grote Kerkhof een passende inrichting krijgt. Zeker niet eerder dan najaar 2020 gaat de schop de grond in, meldt woordvoerder Maarten-Jan Stuurman van de gemeente. Wel gaan de gemeente en binnenstadspartijen met relatief kleine maatregelen het plein vriendelijker en uitnodigender maken. 

,,We zien mogelijkheden’’, aldus binnenstadsmanager Peter Brouwer. Het plan is onder meer om uiterlijk in mei bankjes te plaatsen en groen aan te brengen. Er is een team gevormd, dat met campagnes op straat en online het plein onder de aandacht brengt bij bezoekers en (nieuwe) activiteiten op het plein aanjaagt.

 1. LIVE | Corona in de regio: Speciale winkelwagen-wasstraat in Bathmen en de legotheek in Eefde is hot

  LIVE | Corona in de regio: Speciale winkelwa­gen-was­straat in Bathmen en de legotheek in Eefde is hot

  Na topoverleg maakt het kabinet vandaag bekend tot wanneer de coronamaatregelen verlengd worden. Om 19:00 geeft Mark Rutte samen met minister de Jonge een persconferentie. Ondertussen maakt het coronavirus meer slachtoffers in Nederland. Zo worden verzorgingstehuizen in Oost-Nederland keihard getroffen. Inmiddels zijn van de zeventig bewoners acht mensen overleden en zijn tenminste 23 mensen besmet. Volg alle ontwikkelingen in onze regio ook vandaag weer in dit liveblog.
 2. Chirurg Eric Hans Eddes uit Deventer schrijft boek Beter Dokteren: ‘Een kijkje hoe de zorg er in de toekomst uit zou moeten zien’
  PREMIUM

  Chirurg Eric Hans Eddes uit Deventer schrijft boek Beter Dokteren: ‘Een kijkje hoe de zorg er in de toekomst uit zou moeten zien’

  Goede gezondheidszorg is letterlijk en figuurlijk een kostbaar goed. Om het betaalbaar te houden, maar ook steeds verder te optimaliseren is het bijhouden en analyseren van resultaten cruciaal, zo blijkt ook tegenwoordig in tijden van corona. Tien jaar na het invoeren van deze aanpak is er een boek verschenen: Beter Dokteren. Chirurg Eric Hans Eddes van het Deventer Ziekenhuis is één van de vier auteurs.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer