Volledig scherm
PREMIUM
Het politiebureau in Deventer, waar het arrestantencomplex gevestigd is. © de Stentor

Heropening arrestantencomplex in Deventer vertraagd: prognose is nu september

Het arrestantencomplex in Deventer is vanaf september weer (deels) geopend. De prognose was eerder nog dat dat eind deze maand zou zijn. Het cellenblok van de politie is niet in gebruik sinds een gevangene in oktober vorig jaar brand wist te stichten in zijn cel. 

Na de brand bleken er aanpassingen nodig te zijn, de politie vond dat brand in de cel niet snel genoeg werd opgemerkt. Er is daarom onder meer een nieuw branddetectiesysteem geïnstalleerd. Dat systeem is nog niet voldoende gereed en getest. In eerste instantie gaf de politie aan daar waarschijnlijk een paar maanden voor nodig te hebben, de prognose is nu september, ook door de vakantieperiode. Eerder werd nog gemikt op juni. 

  1. Rechercheteam Deventer moordzaak erkent voor het eerst fouten, advocaat Knoops wil herziening moordzaak
    PREMIUM

    Recherche­team Deventer moordzaak erkent voor het eerst fouten, advocaat Knoops wil herziening moordzaak

    De recherche die in 1999 de moord op weduwe Jacqueline Wittenberg uit Deventer onderzocht erkent fouten te hebben gemaakt. Advocaat-generaal Diederik Aben van de Hoge Raad noemt het onderzoek zelfs ‘geblunder’. Advocaat Geert-Jan Knoops, die de veroordeelde Ernest Louwes bijstaat, ziet inmiddels voldoende aanleiding om officieel te vragen om herziening van de twintig jaar oude en nog steeds geruchtmakende Deventer moordzaak.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer