DS-2020-1027 VOLLE WILLE EN VOLLE DEERNS CAFE BIE TOONTJE CARNAVAL KLAAR GEMAAKT
Volledig scherm
PREMIUM
DS-2020-1027 VOLLE WILLE EN VOLLE DEERNS CAFE BIE TOONTJE CARNAVAL KLAAR GEMAAKT © FOTO HISSINK

Het Bouwersfeest is het voorspel van de optocht in Holten, niet de kers op de taart

Zes maanden zwoegen aan een carnvalswagen verdient een feestje, vonden de jeugdgroepen De Ideale Schoonzoon (DIS) en Suffendo uit Holten in 1996. ,,Het Bouwersfeest is het voorspel van de carnavalsoptocht’’, zegt huidige organisator Rick Oolbekkink.

Jongerengroepen in Holten bikkelen bijna een half jaar lang aan de ultieme carnavalswagen. Tijd voor sociale contacten is er nauwelijks. Helemaal niet wanneer de laatste weken vóór carnaval ingaan. Om elkaar toch nog even te zien en de opluchting ‘we hebben het gered’ te vieren is sinds 1996 het Bouwersfeest opgericht. ,,Eerst voor onszelf’’, zegt Geert Soer van DIS . ,,Na twee jaar hebben we alle bouwers uitgenodigd. En zo is het altijd gebleven.’’

  1. Corona-update | Buurman vindt longpatiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroerende video Isala
    video

    Corona-update | Buurman vindt longpa­tiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroeren­de video Isala

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag: Buurman vindt naar adem snakkende longpatiënt in galerij in Apeldoorn, Isala slingert ontroerende video op facebook, de start van een mega-operatie in het dierenlab in Deventer en het hartverscheurende verhaal van dochters die beide ouders in Harderwijk verloren door het virus.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer