Een auto aan de Tabakswal in Deventer brandde uit.
Volledig scherm
Een auto aan de Tabakswal in Deventer brandde uit. © Jan Willem Kleinhorstman / News United

Het houdt maar niet op: opnieuw autobrand in Deventer

Deventer is opnieuw getroffen door een nachtelijke autobrand. Dit keer is een geparkeerde auto aan de Tabakswal voor een belangrijk deel verwoest. De politie vermoedt dat het vuur is aangestoken.

De brand werd rond middernacht ontdekt. En hoewel de brandweer snel aanwezig was in volkswijk het Rode Dorp, kon niet worden voorkomen dat het motorcompartiment van de wagen ernstige schade opliep.

De politie vermoedt dat de brand is aangestoken, net als bij eerdere autobranden in de stad. Team Forensische Opsporing doet onderzoek om de precieze oorzaak te achterhalen.

Vlak bij eerdere brand

Het incident van afgelopen nacht vond plaats vlak bij de locatie van een eerdere autobrand. Amper een week geleden ging namelijk aan de Schurenstraat een auto in vlammen op

Zorgelijk

Politie, brandweer en het Deventer stadsbestuur breken hun hoofden over hoe ze de reeks aan branden moeten stoppen.

Burgemeester Ron König van Deventer noemde de autobranden in de stad eerder deze maand ‘zorgelijk, maar lastig te bestrijden’. Met name de spreiding door de hele stad bemoeilijkt de opsporing van de dader(s).

In onderstaande kaart zie je de branden sinds september 2019 (de brand van afgelopen nacht staat er nog niet bij):

  1. Corona-update | Buurman vindt longpatiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroerende video Isala
    video

    Corona-update | Buurman vindt longpa­tiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroeren­de video Isala

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag: Buurman vindt naar adem snakkende longpatiënt in galerij in Apeldoorn, Isala slingert ontroerende video op facebook, de start van een mega-operatie in het dierenlab in Deventer en het hartverscheurende verhaal van dochters die beide ouders in Harderwijk verloren door het virus.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer