Het is weer raak in Deventer: twee auto's branden uit

VideoDeventer is opnieuw getroffen door nachtelijke autobranden. Dit keer gaat het om auto's die geparkeerd stonden op een oprit aan de Daniel Heinsiusstraat. Een auto is volledig uitgebrand. Een tweede auto is aan de voorkant uitgebrand. 

De brandweer rukte rond twee uur vannacht uit. De omgeving werd ruim afgezet, publiek werd op afstand gehouden achter de linten. De autobrand dreigde door de harde wind over te slaan naar een carport een schuur en woningen.  De schuur bij de woning waar de auto's stonden stond vol rook. In totaal werden zes huizen ontruimd. Hoe groot de schade aan de woning en schuur is is niet bekend. De bewoners konden de woning veilig verlaten. 

Een van de auto's brandde volledig uit, de andere alleen aan de voorkant.
Volledig scherm
Een van de auto's brandde volledig uit, de andere alleen aan de voorkant. © Pnn

Brandstichting

Of de politie uitgaat van brandstichting, net als bij eerdere autobranden in de stad, is nog niet bekend. Team Forensische Opsporing doet onderzoek om de precieze oorzaak te achterhalen. Het is -met de twee auto's van vannacht erbij- de negende autobrand in 2020. 

Zorgelijk

Politie, brandweer en het Deventer stadsbestuur breken hun hoofden over hoe ze de reeks aan branden moeten stoppen. 

Burgemeester Ron König van Deventer noemde de autobranden in de stad eerder deze maand ‘zorgelijk, maar lastig te bestrijden’. Met name de spreiding door de hele stad bemoeilijkt de opsporing van de dader(s).

In onderstaande kaart zie je de branden sinds september 2019 (de branden van afgelopen nacht staat er nog niet bij):

Een van de auto's brandde volledig uit, de andere alleen aan de voorkant.
Volledig scherm
Een van de auto's brandde volledig uit, de andere alleen aan de voorkant. © News United

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer