De tweet die Van Der Elst verwijderde. Bron AP Gerald Meijer
Volledig scherm
PREMIUM
De tweet die Van Der Elst verwijderde. Bron AP Gerald Meijer © AP

Het ‘valt wel mee’ daar in Afghanistan, tweette Saskia van GroenLinks Deventer. Nu gaat ze door het stof

Saskia van der Elst, afdelingsvoorzitter van GroenLinks Deventer-Salland, heeft veel kritiek gekregen op een tweet van haar over de situatie in Afghanistan. De voorzitter verwijderde de tweet en gaf daarna haar fout toe. ,,Ik heb een poging gedaan om te analyseren wat er precies gebeurt in Afghanistan.’’

13 reacties

 • H.M. Toering

  2 jaar geleden
  Ik blijf het een schande vinden omtrent de situatie in Afghanistan.. Nu nog meer vluchtelingen deze kant op. Ik vind het prima en belangrijk dat die mensen geholpen moeten worden mits ze zich aanpassen aan onze normen en waarden en ik denk dat het daar weer aan zal schotten en nog meer ergenissen hier krijgen.. Ik ben benieuwd wat deze ontwikkeling gaat brengen en wat dat voor ons gaat betekenen in de toekomst.
 • K. van Venen

  2 jaar geleden
  Zo naief om de mensen hier naar toe te halen. Islam gaat hier overheersen. We hebben geen woningen,geen ruimte en geen werk. Geen zin meer in nog meer mensen .
 • Marianne Klaasen

  2 jaar geleden
  Het is natuurlijk heel vreemd dat een goed uitgerust en getraind leger met veel manschappen zich zo maar overgeeft. Er heerst heel veel corruptie en weerzin tegen het Westen blijkbaar. Waarom je je er dan nog mee bemoeien? Hoe triest ik het ook vind dat het land nu geleid gaat worden door zulke barbaren. Voor vrouwen is dit echt de hel. Maar ja, mensen zijn zich nog steeds niet van bewust welk groot gevaar er schuilt achter dit soort extremisme. En dat komt dus ook allemaal naar Nederland.
 • Ron D Brandsma

  2 jaar geleden
  Maar laten we eerlijk zijn, er ís weinig geweld en ze worden in veel gevallen warm onthaald. Wij in het westen denken altijd dat iedereen die niet volgens onze maatstaven leeft wel ongelukkig móét zijn, want onze manier dát is de oplossing, toch? Een democratie levert niet per definitie geluk of voorspoed op. In de woorden van George Carlin : "You have to live like us, talk like us, vote like us, or else we'll bomb the shit out of ya" Ook veel Russen verlangen naar het communisme.
 • Marianne Steenbergen

  2 jaar geleden
  We hadden ons er in eerste instantie niet mee moeten bemoeien. Maar wel als eerste hulp moeten bieden. Er is veel te last actie ondernomen en dat is kwalijk. Marianne Steenbergen
 1. Spectaculaire speeldag pakt heerlijk uit voor SV Urk en Olde Veste, terwijl Alcides opnieuw hard onderuit gaat

  Spectacu­lai­re speeldag pakt heerlijk uit voor SV Urk en Olde Veste, terwijl Alcides opnieuw hard onderuit gaat

  Er zal heel snel iets moeten veranderen bij Alcides. De ploeg uit Meppel ging op eigen veld kansloos onderuit tegen Be Quick 1887 en moet daardoor meer en meer rekening houden met degradatie naar de eerste klasse. SV Urk boekte daarentegen een belangrijke zege in de strijd om handhaving in de derde divisie. HHC Hardenberg herstelde zich van twee nederlagen, terwijl Flevo Boys en VVOG niets zijn opgeschoten.

In samenwerking met indebuurt Deventer