Deventer viert feest op de Brink.
Volledig scherm
PREMIUM
Deventer viert feest op de Brink. © Ronald Hissink

Het wonder van Deventer: hoe GA Eagles een stad in vuur en vlam zet

Het Wonder van Deventer. Zo zal woensdag 12 mei 2021 de boeken ingaan. GA Eagles keert terug in de eredivisie, na een bloedstollende avond. Op de Brink barst een spontaan volksfeest los en door het roodgele virus gaan alle coronabeperkingen even overboord. ,,Man, promotie naar de eredivisie, dan vergeet je toch alles?”

 1. Vertrek Pieter Omtzigt slaat in als een bom bij CDA-prominenten uit Oost-Nederland
  Update
  2

  Vertrek Pieter Omtzigt slaat in als een bom bij CDA-prominen­ten uit Oost-Nederland

  De beslissing van Pieter Omtzigt om het CDA na 17 jaar Kamerlidmaatschap te verlaten is onder CDA-prominenten in Oost-Nederland hard aangekomen. Zij waarderen Omtzigt en delen veel van de harde kritiek die Omtzigt verwoordt in zijn uitgelekte analyse. ,,De stijl van Pieter zou meer de norm moeten worden in het CDA: Scherpte durven opzoeken, met de inhoud bezig zijn en naast mensen gaan staan.’’
 2. Mirjam (24) en Marian (28) woonden twee jaar in het Jongerenklooster: ‘Stil zijn is kneiterhard werken’
  PREMIUM

  Mirjam (24) en Marian (28) woonden twee jaar in het Jongeren­kloos­ter: ‘Stil zijn is kneiter­hard werken’

  ,,Ik ging voor drie maanden het klooster in. Het werden twee jaar. Ik wist niet dat het zoveel tijd zou vergen”, zegt kloosterjongere Mirjam. Kloostergenoot Marian vult aan. ,,Voordat je gewend bent vier keer per dag te bidden. Voordat het vertrouwd voelde om bij elk gebed zeven minuten stil te zijn.” Twintigers op zoek naar de zin van het leven. Een manier om het hoofd te bieden aan de snelheid van alledag. Ze vonden elkaar in de kapel bij het getijdengebed.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer